Péče, která vám zajistí vytoužené dlouhé vlasy

Záviděla jste vždycky spolužačkám či kolegyním, jež se pyšnily kadeřemi až do pasu, zatímco vám vlasy dokázaly narůst nanejvýš po ramena? Nemusíte se svého snu o dlouhých pramenech vzdávat! Musíte ale svým vlasům dopřát tu správnou péči.

Jak na to?

Na konečky nůžky

Zní to trochu nelogicky, ale pravidelně byste svým vlasům měla dopřát péči kadeřnických nůžek. Sice není pravda, že čím víc vlasy stříháte, tím rychleji porostou, ale pravdou je, že pokud je zbavíte roztřepených konečků, budou zdravější a pevnější. A to je pro dlouhou hřívu důležitý předpoklad.

Opomíjená pokožka

Spousta žen zcela ignoruje pokožku hlavy. Přitom právě její zdraví dokáže stav a kvalitu vlasů významně ovlivnit! Zkuste si koupit speciální masku či sérum, jež jsou určené právě pro péči o pokožku hlavy, a nezapomínejte je používat! Nechcete utrácet peníze za kosmetiku? Vsaďte například na avokádo nebo kokosový olej!

Mýt, či nemýt?

Nemyjte si vlasy každý den! Jen je zbytečně vysušujete, takže jsou křehké a snadno se lámou. S takovými kadeřemi se vysněné délky nedočkáte. Kolikrát byste tedy své vlasy měly vystavovat šamponu a vodě? Podle odborníků ideálně jednou, maximálně třikrát týdně.

Projezte se k hřívě

Těžko bychom mohli zcela opomenout výživu – právě ta je pro zdraví a růst vlasů klíčová. Vyvážená strava bohatá na proteiny (ideálně z rybího masa, luštěnin, ořechů nebo semen a obilovin), omega-3 mastné kyseliny a plná vitaminů (především vitaminu C, D a těch ze skupiny B) a minerálů je základem krásných vlasů. Pomoci si můžete také doplňky stravy. V lékárně vám jistě doporučí nějaký, jenž je na zdraví vlasů určen.

Spánkem ke kráse?

Napadlo by vás někdy, že své vlasy můžete ničit během spánku? Podle odborníků je to tak. Nevhodný povlak na polštář totiž může poškozovat vlasy a přispívat k jejich lámavosti. Vyplatí se podle nich investovat do saténového či hedvábného povlečení. Ostatně tento trik doporučují i odborníci na krásnou a zdravou pleť – jemné povlečení totiž působí v prevenci vrásek.

Pokud to délka vlasů umožňuje, můžete je před spaním stáhnout do velmi volného uzlu na vrcholu hlavy. V tomto „účesu“ přijdou do styku s polštářem minimálně (jen pozor na příliš utaženou či necitlivou gumičku).

Obrňte se trpělivostí

Mějte na paměti, že vlasy rostou průměrně o 1 centimetr za měsíc. A to se bavíme o zdravých vlasech, k nimž se spousta z nás musí teprve dopracovat. Takže nečekejte lokny po pás za půl roku!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Cibulačka

(1 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat