Krásná i v létě. Čím vybavit kosmetickou taštičku

Jen jsme svoji pleť stihli zregenerovat po dlouhé zimě, kdy trpěla především mrazy a nepříznivým počasím, už je tu léto a jeho nástrahy, které nám dokážou sny o krásné a zdravé pokožce pokazit. Co by nám nemělo chybět v kosmetické taštičce, abychom toto roční období přežili v plné kráse?

Nejen na pečující kosmetiku byste se měli v létě zaměřit. Pozornost se vyplatí věnovat i dekorativním produktům. Které si rozhodně pořídit?

Ochranný krém na obličej

Že bychom si měli své tělo předtím, než vyrazíme vstříc slunečním paprskům, mazat krémem či mlékem s ochranným UV faktorem, to všichni víme (mimochodem, měli bychom ochranné přípravky používat, i když se slunce schovává za mraky – i tak se UV záření na naši pokožku dostává). Ovšem spousta z nás zapomíná mazat také obličej. A to je chyba. Pokud máte citlivou pleť, pořiďte si krém s UV faktorem přímo určený na tyto partie. Rozhodně nespoléhejte jen na UV faktor v make-upu!

Ochranný balzám na rty

A když už jsme zmínili ochranu před škodlivým UV zářením, nezapomínejte chránit také své rty (ano, i ty si můžete spálit – a rozhodně to není nic příjemného). Pořiďte si na léto speciální balzám na rty.

Sprej na vlasy

Především na dovolené u moře dostávají vlasy pěkně zabrat. Slunce, slaná voda, horko… To jim rozhodně nedělá dobře. Porozhlédněte se v drogerii pro speciálním spreji na vlasy, který vaše lokny nejen ochrání, ale také vyživí.

Balzám po opalování

Pokud strávíte den ve společnosti slunečních paprsků, nezapomeňte pokožku svého těla ošetřit speciálním krémem či mlékem po opalování. Kůže se zklidní a osvěží, navíc jí balzám dodá potřebnou hydrataci.

Hydratační voda

Také v létě je velmi důležité pokožku večer (a ideálně také ráno) pořádně vyčistit. V létě se porozhlédněte po pleťové vodě, která odstraní veškeré nečistoty, ale zároveň pokožku nevysuší. Zaměřte se proto v obchodě na výběr vysoce hydratační pleťové vody.

Dekorativní kosmetika pro léto

Také v líčení může letní období znamenat poměrně velkou změnu. Horké počasí nenahrává příliš silnému či hutnému make-upu, proto je dobré vsadit spíše na pěnové či velmi lehké make-upy, případně BB a CC krémy.

K vodě se jistě nehodí klasická řasenka – sáhněte raději po té voděodolné. Jen pamatujte, že budete potřebovat speciální odličovač, který ji z vašich řas šetrně odstraní.

Vyplatí se také používat podkladové krémy pod make-up, které zajistí, že nám líčení vydrží, i když se v horkých dnech zapotíme.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat