Dokonale nalakované nehty nejsou věda. Hlídejte si hlavně vrstvy

Upravené ruce jsou vizitkou každé ženy. Nechce se vám utrácet peníze za náročnou manikúru a umělé nehty? Nevadí! Prostě si pořiďte lak na nehty a dodržujte pár základních pravidel. Ručky jako od profesionálů zvládnete i v pohodlí domova!

Nepodceňte přípravu

Ještě než se pustíte do samotného lakování nehtů, pečlivě své ruce připravte. Nehty zapilujte (pamatujte – pilujte vždy jedním směrem) do požadovaného tvaru a délky (nejlépe působí nehty přirozené, tedy ani krátké, ani dlouhé, respektující přirozený tvar lůžka, ale je to na vás). Vyplatí se také nehty „přeleštit“, tedy vyhladit, aby na ně lak lépe chytal.

Jak na kůžičku

Nehtová kůžička dokáže občas pozlobit. Vyplatí se koupit si na ni speciální olejíček, který budete pravidelně aplikovat (často ho můžete použít jako výživu pro celý nehet). Jen se ujistěte, že jste před lakováním z nehtů veškerou mastnotu odstranila. Ostatně i na nalakovaných nehtech se o kůžičku starejte.

Kolik vrstev

Většina odborníků doporučuje nehty před samotným barevným lakem natřít lakem podkladovým, který zajistí svrchnímu laku větší životnost. Samotný lak pak naneste ve dvou, maximálně třech vrstvách. Víc většinou ani není potřeba a rozhodně neplatí úměra, že čím víc laku, tím delší životnost. U některých odstínů stačí vrstva jediná, u jiných pak druhá vrstva zaručí požadovanou sytost barvy.

Závěrečné přetření

Na barevný lak poté – po jeho dokonalém zaschnutí – aplikujte lak svrchní. Nejenže zajistí, že se vám lak nezačne tak rychle loupat, ale také budou vaše nehty chráněny před ulomením či třepením (řada žen zapomíná aplikovat svrchní lak i na samotné špičky nehtů, přitom ty jsou nejvíce namáhané, a tak lakem pěkně „dotahujte“ až do konce).

Třpytky a spol.

Pokud by vám samotný lak nestačil, můžete si pořídit i nejrůznější třpytky či samolepky, které se na lak aplikují v závěru úpravy nehtů. Pamatujte, že u nich také platí, že méně bývá více. Postupujte při jejich aplikaci podle pokynů výrobce. Krásné nehty zaručeny!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat