Největší prohřešky při líčení. Tyhle nejspíš děláte taky

Líčení je občas pořádná věda, zvláště chceme-li opravdu vypadat dobře. Však i některé celebrity, respektive jejich vizážisté, šlápnou občas pěkně vedle. Ovšem to neznamená, že ani v tom každodenním, „obyčejném“ líčení neděláme chyby.

Vizážistka Rebecca Restrepo se sice stará o make-up celebrit, ale tentokrát dala dohromady seznam nejčastějších make-upových prohřešků, s nimiž se setkává u nás „obyčejných smrtelnic“. A na co že bychom si podle vizážistky měly dát pozor především?

Viditelná linka na rtech

Zatímco v 80. a chvíli i v 90. letech byly rty, jež žena obkroužila tmavší linkou a vyplnila o něco světlejší rtěnkou, opravdovým hitem (byla to zkrátka v módě bláznivá doba), dnes už se jedná téměř o make-upové faux pas. Jak říká Rebecca – není to ani sexy, a navíc rty působí, jako by byly „nedodělané“.

Co s tím? Podle vizážistky je nejjednodušší koupit si linku přesně odpovídající barvě rtěnky. A je po problému!

Neodpovídající barva make-upu

Vybrat správný odstín make-upu je opravdu složitý, často i dlouhý proces a může se stát, že se v jeho průběhu několikrát pořádně „seknete“. A pak vypadáte, jako by váš obličej měl žloutenku, pobyl na slunci o dost hodin déle než zbytek vašeho těla či naopak vykazoval mrtvolné příznaky. Nevhodný odstín pošle spolehlivě „do kytek“ i to nejsofistikovanější nalíčení.

Základem je samozřejmě vědět, jak make-up vybírat. Zapomeňte na maminčiny rady o nanášení vzorků make-upu na zápěstí či hřbet ruky. Pleť na nich odstínu vaší pokožky obličeje rozhodně neodpovídá. Jedinou možností je vyzkoušet daný vzorek přímo na obličeji. Neneste make-up na oblast čelisti a vyjděte na přirozené denní světlo. Odpovídá vybraný odstín vaší pleti? Ne? Vyzkoušejte další. Ano? Pak máte vyhráno!

Příliš světlý korektor

A u barev a odstínů ještě zůstaňme. Tmavé kruhy pod očima nejsou právě slušivým doplňkem, a tak nás kosmetický průmysl vybavil nejrůznějšími korektory, které následky probdělé noci spolehlivě zamaskují. I když – jak se to vezme. Spousta žen má pocit, že tmavé kruhy vyřeší téměř bílý korektor. A to je chyba. I ten by měl totiž odpovídat přirozenému odstínu vaší pleti. Jinak budete vypadat jako medvídek mýval.

Existuje nějaký trik na výběr korektoru? Rebecca radí vyzkoušet ho na vnitřní straně předloktí, kde je pleť nejsvětlejší (na obličeji by to v obchodě bylo o něco složitější než například zmíněný make-up).

Nestejné, rozmazané oční linky

Než člověk získá v „malování“ očních linek cvik, občas se pořádně natrápí. A i tak občas vypadá každé oko, respektive linka na něm, malinko jinak. Nejvíc práce dají ostré, jasně definované linky, na nich je totiž vidět každé „šlápnutí vedle“.

Co s tím? Rebecca doporučuje zapomenout na ostré linie a pomoci si tím, že linky lehce „rozmažete“ (ostatně především ženy okolo padesátky už by podle ní neměly ostré linky nosit, protože je dělají starší), alespoň zpočátku používat spíše linky v tužce než tekuté (vyžadují více cviku, i když některým ženám vyhovují od počátku). Kromě toho se vyplatí mít při líčení opřenou ruku, takže bude „stabilnější“.

Příliš tmavé obočí

Na ulici se setkáte se dvěma extrémy – buď se ženy svým obočím při líčení vůbec nezabývají, nebo to s péčí o něj naopak přeženou, takže ho vykreslí příliš tmavou barvou a s příliš ostrými hranami. Takové obočí působí nepřirozeně, a navíc vytváří dojem, že se jeh nositelka permanentně mračí či je rozzlobená a agresivní.

Pamatujte – upravené obočí je sice nutností, ale je třeba vsadit na přirozenost. A to nejen při jeho tvarování, ale i jeho líčení. Vždy respektujte jeho původní odstín a nedělejte z něj dominantu svého obličeje. Má váš výraz podtrhnut, ne ho zcela ovládnout.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat