Jablečný ocet v péči o pleť. Zmírní svědění i pupínky

Občas člověk marně hledá kosmetický prostředek, který by vyhověl požadavkům jeho náročné pleti a pomohl s některými jejími nedokonalostmi. Přitom ty nejlepší pomocníky máme často na dosah ruky! Nevěříte? Jedním z takových zázraků je jablečný ocet. Co všechno dokáže?

Uklidní svědící pokožku

Trápí vás nejrůznější ekzémy, svědí vás celé tělo, pokožka je napjatá a loupe se? Pak si při příští lázni nalijte do vany šálek jablečného octa. Díky svým protizánětlivým schopnostem pomůže ulevit i těžce zkušené pleti.

Zjemní a vyhladí pleť

Díky své kyselosti dokáže jablečný ocet uklidnit suchou pokožku, ale také stáhnout póry. Přidejte napříště pár kapek ke svému oblíbenému krému a naneste jej na obličej i tělo. Uvidíte, jak krásně bude vaše pleť hladká!

Pomůže s pupínky

Trápí vás mastná pokožka se sklonem k akné? Pak si z jablečného octa vyrobte čisticí a zároveň zklidňující tonikum – prostě smíchejte stejné množství vody a octa a používejte každý večer na vyčištěnou pleť. Navíc má jablečný ocet protizánětlivé vlastnosti, které vaše problematická pokožka jistě ocení.

Zatočí s lupy

Obdařuje vás pokožka hlavy nepříjemnými a nevzhlednými lupy? Pak jí dopřejte kúru z jablečného octa. Opět smíchejte ocet s vodou v poměru 1 : 1, směs nalijte do lahvičky se sprejem a pravidelně aplikujte na pokožku hlavy. Za pár dní bude po problému!

Předejde zarůstajícím chloupkům

Také se vám po holení vytvářejí na nohou nepříliš elegantní pupínky kvůli zarůstajícím chloupkům? Pak vezměte jablečný ocet a nožky s ním přetřete. Dezinfekční vlastnosti octa předejdou zánětům a kyselina pomůže v prevenci zarůstání chloupků.

Detoxikuje pleť

Z jablečného octa si můžete připravit domácí pleťovou masku, která pokožku dokonale detoxikuje. Smíchejte čajovou lžičku octa se stejným množstvím kosmetického jílu v prášku (seženete v drogerii nebo v lékárně) a naneste na pleť. Po zaschnutí smyjte vlažnou vodou.

Uleví spáleninám

Přehnali jste to se sluncem? Pak si přichystejte směs 1 dílu jablečného octa a 4 dílů studené vody. Do ní namočte jemnou žínku a přikládejte ji na postižená místa. Díky protizánětlivým účinkům dojde ke snížení otoků, bolestivosti a zmírnění zarudnutí. Navíc urychlíte hojení.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat