Nejde jen o kůži. I vaše vlasy si u moře zaslouží péči

Dokonce i lidé, kteří ochraně pleti před slunečními paprsky nevěnují během roku pozornost (což je chyba, která se jim může nepěkně vymstít), s sebou k moři balí zásobu krémů s ochranným UV faktorem. A o pokožku náležitě pečují. Ovšem většina z nás zcela zapomíná na vlasy!

Jak se k nim u moře chovat, abychom je zbytečně neponičili?

Přítel kondicionér

Že je nutné vlasy po příchodu z pláže opláchnout a zbavit soli, to by nejspíš napadlo každého. Ale mnohdy to nemusí stačit! Vlasy po pobytu na pláži a ve slané vodě potřebují pěkně hydratovat. Šamponem je nemyjte, mohli byste dosáhnout opačného efektu. Namísto toho jim dopřejte kondicionérovou kúru. Nejenže jim dodáte živiny, ale budou se vám i snáz rozčesávat.

Pozor na styling

Většina z nás si u moře vystačí s šamponem a kondicionérem, nemíváme tendence používat všechny možné stylingové přípravky, jako když chodíme do práce. A to je dobře. Čím méně budeme vlasy zatěžovat, tím lépe! Musejí se vyrovnat se slunečními paprsky a slanou vodou, určitě se jim uleví, když k této kombinaci nepřidáte vrstvu tužidla, gelu nebo laku na vlasy.

Bez fénu

Využijte teplého vzduchu mořských oblastí a klidně doma nechte svůj fén. Vlasy prostě nechte po mytí či opláchnutí uschnout jen tak, budou vám vděčné. Horko z fénu je nadměrně vysušuje. A vzhledem k tomu, že se ztrátou hydratace bojují samy o sobě, rozhodně jim fénem nepomůžete. To samé platí i pro kulmy a žehličky. Dopřejte vlasům od těchto technických vychytávek pauzu alespoň o dovolené!

Vzpruha z přírody

Vůbec neuškodí, pokud během dovolené dopřejete svým pramenům nějakou vzpruhu v podobě masky. Že jste si žádnou nezabalili? No a! Pěkně si pomozte dary přírody. Můžete si „ukuchtit“ masku z medu a jogurtu, banánu, avokáda nebo jen olivového oleje. Nebojte se experimentovat, příroda vám k tomu poskytne spoustu možností!

Dobrůtky pro vlasy

A když už jsme zmínili přírodu – využijte dovolenou k výživě vlasů i zevnitř. Však je k tomu v exotických krajinách příležitostí víc než dost! Dopřávejte si kvalitní olivový olej, ryby, avokádo, ořechy a semena… Tedy pochoutky, ve kterých najdete proteiny a zdravé tuky, jež jsou pro krásu našich vlasů nezbytné.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat