Lidé s malými zuby by se měli smát se staženými rty

Recept na dokonalý úsměv není univerzální. Prokázali to psychologové z Minnesoty, kteří pomocí trojrozměrné počítačové grafiky testovali, jaký úsměv připadá lidem nejatraktivnější. A jejich doporučení závisí na dvou typech úst. Jedinci s širokými úsměvy a pusou plnou zubů by se měli křenit od ucha k uchu. Ale ti, kteří mají malinké pusinky a malý chrup, by měli raději úsměv roztáhnout se spojenými rty.

Zatímco u osob s velkými bílými zuby a širokým úsměvem působí obnažení zubů velmi pozitivně, jedinci s malým chrupem a poměrně neširokým úsměvem působí pohrdavě. Nicméně čím symetričtější tvar úst při úsměvu člověk má, tím lépe pro něj.

„Výsledky odhalují, že žádný úsměv není dokonalý ve srovnání s druhými. Spíš existuje jisté rozmezí parametrů, které tvoří úspěšný úsměv,“ tvrdí doktor Nathaniel Helwig z University of Minnesota.

A pozorovatelům trvá jen setinu vteřiny, aby přesně analyzovali úsměv druhé osoby.

„Jedinci s širšími úsměvy by měli ukazovat více zubů, ale jedinci s malými ústy by měli raději zvolit úsměv se spojenými rty,“ tvrdí doktor Helwig.

Ačkoli americké celebrity mají tendenci ukazovat zuby při úsměvu vždy, vychází tato strategie jen hvězdám jako je Julia Roberts či Angelina Jolie. Zatímco Nicole Kidman či Taylor Swift vypadají mnohem lépe, když se usmívají bez ukazování zubů.

Krásný úsměv = bílý úsměv

Jak se zdá, záleží i na velikosti zubů, zda máme krásný úsměv. Nicméně žádná celebrita by svými úsměvy neokouzlovala, kdyby je netvořily zuby zářivě bílé. Ačkoli hvězdy filmového plátna za ně vděčí především drahým zubařským zákrokům, vám může k bělostnému úsměvu pomoci i obsah lednice. Které potraviny bělí zuby přirozeně?

Jahody

Obsahují nikterak agresivní, ale přesto účinné kyseliny, které odstraňují nežádoucí zabarvení zubů. Kromě toho skvěle chutnají a jsou zdravé. O důvod víc, proč si je pravidelně dopřávat.

Jablka

Jako děti jste možná slýchali, že po vyčištění zubů už můžete jíst jenom jablíčko, protože to zubům nevadí. Není to bohužel pravda, ale faktem zůstává, že jablka zubům svým způsobem prospívají – jednak je díky své konzistenci čistí manuálně, jednak zvyšují produkci slin, jež dokážou neutralizovat bakterie žijící v ústní dutině.

Soda

Je přirozeným a často používaným bělidlem zubů. Prostě do ní namočte kartáček a vyčistěte si zuby, jako byste používali pastu. Ale nedělejte to moc často, pasta je přeci jen pasta.

Mrkev

Podobně jako jablko čistí mrkev zuby mechanicky a zbavuje skvrn. I když je výrazně oranžová, zuby nebarví. A rovněž podporuje tvorbu slin, čímž bojuje s bakteriemi, a posiluje dásně.

Sýr

Je plný vápníku, takže posiluje zuby, a díky tomu, že je vlastně bez zabarvení, nezanechává na zubech nevzhledné skvrny. To ostatně platí i o ostatní mléčné produkty!

Pomeranče

Jsou nejen plné vitaminu C, takže prospívají dásním, ale také obsahují kyselinu citronovou, ovšem v nikterak agresivní formě, takže při jejich konzumaci dochází k přirozenému bělení zubů.






Celkem 11 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat