Opomíjené účinky citronu. Zbaví vás lupů i strií

Řada z nás utrácí horentní sumy peněz za nejrůznější kosmetické přípravky. Přitom jeden univerzální máme nejspíš všichni dávno v lednici. Malý žlutý plod proslulý svou kyselou chutí dokáže nejen osvěžit nápoje a pokrmy, ale také zatočit s celou řadou „kazisvětů“ naší krásy.

Jak využít citron pro krásu a zdraví?

Bojovník proti lupům

Pokud vás trápí lupy, pak víte, že boj s nimi je často dlouhodobou záležitostí. I když si kupujete specializované šampony, úspěch nemusí být vždy stoprocentní. Pomozte pokožce hlavy i citronem! Má antibakteriální účinky, a tak dokáže výrazně zlepšit stav kůže. Přibližně půl hodiny předtím, než si půjdete mýt vlasy, naneste na pokožku hlavy citronovou šťávu a nechejte působit. Poté vlasy umyjte, jak jste zvyklí.

Vzpruha pro nehty

Křehké nebo zažloutlé nehty dokážou pořádně sabotovat naše pokusy o upravené a elegantní ruce! Pokud potřebujete nehty pouze vybělit, vymačkejte šťávu z citronu a ponořte do ní konečky prstů. Pro zpevnění nehtů a také podporu růstu smíchejte šťávu s rozmačkaným česnekem a aplikujte na nehty. Po pár minutách působení opláchněte.

Záchrana hrubých loktů

Pokud patříte mezi ty, jež trápí ztvrdlá a tmavá kůže na loktech (či kolenou), sáhněte rovněž po citronu. Šťávu z něj aplikujte přímo na postižená místa, nechejte působit a poté opláchněte. Citron kůži zjemní a zesvětlí.

Pomocník při akné

Citron má silné antibakteriální a protizánětlivé účinky. A tak není divu, že dokáže pomoci v léčbě akné. Přizvěte k němu na pomoc ještě med a obě ingredience smíchejte tak, aby vznikla jednolitá, nepříliš tekutá hmota. Tu pak naneste na postižená místa ve formě masky, nechejte 15 minut kouzlit a poté dobře opláchněte. Pro co nejlepší výsledky opakujte alespoň dvakrát týdně.

Vzpruha pro zpocené nohy

Nejen v létě bojuje řada z nás se zapařenými a – co si budeme namlouvat – i nepříliš voňavými chodidly. Jak odstranit nepříjemný zápach? Vezměte lavor, naplňte jej teplou vodou a přilijte šťávu z jednoho citronu. Nožky pak do směsi na 15 minut ponořte. Kromě voňavých chodidel získáte i krásně měkkou kůži.

Nepřítel strií

Strie si odnáší z těhotenství skoro každá maminka. A i když je téměř nemožné se jich zbavit úplně, lze je výrazně zmírnit nebo alespoň „zamaskovat“. A i v tom vám může citron výrazně pomoci! Prostě tento plod rozpulte a jemně s ním přejíždějte po postižené oblasti. Pak ještě nechejte 15 minut působit šťávu, jež se na pokožce „uchytila“. Poté kůži pečlivě opláchněte







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat