Kosmetické triky našich babiček. Zkrásněte po nich i vy

Naše babičky a prababičky nemohly vybírat z regálů plných kosmetických přípravků, a přesto to byly krásné ženy. Jak pečovaly o svou pleť či vlasy?

Smetana pro jemnou pleť

Zatímco my zjemňujeme pokožku krémy a tělovými mléky, naše babičky si vystačily s obyčejnou smetanou. A když nebyla po ruce ta, použily mléko. Prostě si tímto nápojem potíraly pleť a tím ji hydratovaly a vyživovaly. Ostatně už antické ženy se koupaly v mléce!

Vaječný bílek proti vráskám

V době, kdy byly krémy proti vráskám ještě hudbou budoucnosti, naše babičky využívaly sílu bílku. Jednou týdně si z něho připravily masku, respektive jej syrový nanesly na obličej, nechaly zaschnout a poté opláchly.

Okurka proti pupínkům

I naše babičky bojovaly s akné! Jak? Oblíbené byly plátky okurky přiložené na postižená místa, ale také například potírání „vřídků“ česnekem či maskou z droždí a vody. Věřte, že tyto osvědčené způsoby dokážou vaší problematické pokožce pomoci i dnes!

Jablečný ocet pro lesklé vlasy

Kdepak nejmodernější šampon s kondicionérem! Naše babičky si vlasy myly obyčejným šamponem či mýdlem. A když jim chtěly dopřát nějakou tu vyživující péči, opláchly je vodou s jablečným octem (v poměru 2 díly vody a 1 díl octa). Jednak vlasy zbavily mastnoty a jednak jim dodaly dokonalý lesk. Ostatně tato metoda zažívá dnes svůj návrat a používají ji i některé celebrity!

Olej na odstranění líčení

Pokud se vaše babička líčila, pak jistě věděla, jak těžké je dostat šminky z obličeje vodou a mýdlem (nemluvě o tom, že mýdlo mělo tehdy na pokožku ještě horší vliv, než má v současnosti, kdy se také nedoporučuje). Co s tím? Make-up dokázal odstranit olej. Ostatně i dnes se kosmetické oleje k odlíčení používají.

Černý čaj na spáleniny

Zatímco když se na slunci spálíme my, máme k dispozici řadu ulevujících gelů a emulzí, naše babičky si musely vystačit s domácími zásobami. Jednou z osvědčených metod bylo omývání postižených míst černým čajem (či přiložení žínky namočené v čaji na spáleniny). Stejně tak se dodnes osvědčí již zmíněné mléko.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat