Využijte ke své kráse každou minutu. I v noci

Péči o pleť, vlasy a nehty většinou věnujeme spoustu času, případně tolik, kolik při svém hektickém rozvrhu můžeme. Co takhle přenechat své kráse také noc? Oněch osm hodin v posteli zdaleka nemusíme věnovat jen spánku. I při něm můžeme pro svůj půvab mnohé udělat. Jak?

Dokonalá hydratace

Kromě svého oblíbeného nočního krému můžete potřebnou hydrataci své pokožce dopřát i jinak, a to po celou dobu spánku. Jednoduše zvlhčete vzduch v ložnici. Nemusíte kvůli tomu nutně kupovat speciální zvlhčovače vzduchu (i když samozřejmě můžete), stačí když umístíte po pokoji například mokré ručníky. Kromě toho, že prospějete své pleti, se vám teď v létě, kdy se ložnice řady z nás mění v rozpálené pece, bude lépe usínat. V zimě pak zmírníte suchý vzduch v důsledku ústředního topení.

Rozmazlete vlasy

A to kokosovým nebo olivovým olejem, který si jemně vetřete do konečků vlasů. Nepřehánějte to s množstvím, jde jen o to, dopřát vlasům potřebnou výživu, ne je pokrýt mastnotou. Jedenkrát týdně můžete nanést olej po celé délce vlasů ve štědřejší vrstvě, vlasy zabalit do turbanu z ručníku a nechat působit přes noc. Ráno vlasy umyjte.

Pro jemné paty

Nastal čas, kdy odkládáme uzavřené boty a obouváme sandálky či žabky. A to znamená jediné  na odiv vystavíme svá chodidla. Rozpraskané paty se zatvrdlou kůží rozhodně mnoho parády nenadělají. Co s nimi? Kromě pedikúry jim pomůže i pravidelný noční zábal. Prostě ztvrdlé paty namažte krémem určeným pro nožky, navlečte bavlněné ponožky a nechejte působit přes noc.

Ručky jako princezna

Obdobně jako o chodidla můžete pečovat i o své ruce. Kupte si v drogerii či lékárně bavlněné rukavice, ruce štědře natřete hydratačním krémem, skryjte je v bavlněném obale a jděte spát. Můžete rovněž nanést výživný olejíček na své nehty. Budou pevnější a zdravější.

Bez vrásek okolo očí

Používáte před spaním oční krém? Výborně. Ovšem jeho účinnost můžete zvýšit jednoduše tím, že jej budete uchovávat v lednici a před spaním nanášet studený. I přes den vaše oční víčka a kruhy pod očima trochu natečou, a tak je chlad příjemně zklidní.

Pryč s bavlnou a spol.

Přemýšlíte, jaké povlečení si pořídit? Pak zapomeňte na bavlnu, len nebo krep a dopřejte si nějaký ten luxus v podobě saténového či hedvábného povlečení. K vašim vlasům a pokožce je totiž mnohem jemnější a nepřispěje k jejich stárnutí a poškození.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat