Pleť po třicítce. S těmito změnami je třeba počítat

Také při procházení regálů v drogerii přemýšlíte, zda je opravdu nutné používat kosmetiku nejen odpovídající vašemu typu pleti, ale také vašemu věku? Pak vězte, že s to rozhodně vyplatí. V dospívání má naše pleť úplně jiné starosti, než když je nám třeba pětadvacet. A co se děje s pokožkou po třicítce?

Pomalejší obnova

Zatímco je-li vám okolo dvaceti, trvá vaší pleti přibližně 20 dní, než u ní dojde k obnově buněk na povrchu. Ovšem překročíte-li magickou třicítku, protáhne se tato doba až na dvojnásobek. I to je důvod, proč pokožka ztrácí onu svěžest. Jak ji pleti navrátit? Vsaďte na jemné, přírodní peelingy (třeba ty vyrobené doma, případně od výrobce, který používá přírodní suroviny) a pravidelnou hydrataci.

Zase ty pupínky

Myslela jste si, že když konečně odzvonilo pubertě, budete mít od trápení s pupínky navěky klid? Pak pro vás máme špatnou zprávu. Kvůli hormonálním změnám, k nimž po třicítce dochází (ať už v souvislosti s mateřstvím nebo přirozenými pochody ženského těla), se totiž může akné zase objevit. Co s ním? Především pleť každý den dokonale čistěte. A pomozte jí kosmetikou obsahující retinol.

Trampoty s póry

Jak naše pokožka ztrácí s přibývajícími lety elasticitu, může se stát, že po třicítce začnete pozorovat na svém obličeji zvětšující se póry. Je to zcela přirozený proces, který se dá ale účinně zmírnit. Jak? V první řadě dbejte na to, abyste pleť dokonale, ale šetrně čistila. Skvělým pomocníkem jsou micelární vody, které odstraní make-up snadno, aniž byste musela pokožku zbytečně namáhat. Zkuste se také porozhlédnout po krémech, které póry stahují.

První vrásky

Po třicítce se u většiny žen začínají objevovat první vrásky, nejčastěji kolem očí. Není divu, právě citlivá a jemná pokožka v okolí očí patří k nejnamáhanější. Co teď? Ano, je nejvyšší čas pořídit si speciální výživný krém proti vráskám na oční okolí. Ideálně volte produkt přírodní s řadou živin, které pokožku pomohou zpevnit.

Složitá hydratace

S přibývajícím věkem klesá v těle množství kyseliny hyaluronové, jež hraje klíčovou roli v hydrataci pokožky. Pleť se snadněji vysušuje, ztrácí elasticitu, je náchylnější k vráskám… Je proto třeba jí hydrataci dodávat zevnitř (dodržováním pitného režimu) i zvenčí. Pořiďte si krém s kyselinou hyaluronovou, dopřávejte pokožce pravidelné hydratační masky (ať už vyrobené doma nebo koupené).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat