Chybné česání ničí vlasy. Jak svým loknám neublížit

Češeme se už od dětství, tak jsme v tom přece mistři. Nebo ne? Možná byste to neřekli, ale při česání dělá spousta z nás dost chyb, které navíc ubližují našim pramenům. Jak by tedy mělo vypadat ideální česání?

Od kořínků ke konečkům?

Jak si češete vlasy? Prostě vezmete hřeben a projíždíte jím prameny pěkně odshora dolů? Chyba. Právě takto vyvíjíte na kořínky vlasů největší zátěž, takže se může stát, že si vlasy při prvním zacuchání prostě vytrhnete. Navíc při česání od kořínků ke konečkům vlasy taháním oslabujete, takže jsou pak náchylnější k polámání. A do třetice – takovýmto česáním se vlasy nejsnáze zacuchají, takže už někde v polovině v nich hřebenem prostě nepohnete.

Od konečků ke kořínkům!

Jak tedy vlasy česat? Ano, tušíte správně – od konečků ke kořínkům. Vezměte část vlasů a začněte tím, že u nich rozčešete samotné konce. Pak postupujte směrem vzhůru, přičemž vždy rozčešte jen malou část vlasů. Uvidíte, že jen co se hřebenem dostanete až k hlavě, bude snadné projet jím prameny od kořínků ke konečkům, aniž byste cestou vlasy vytrhávali nebo je cuchali.

Hlavně něžně

Vlasy nikdy nerozčesávejte silou. Jednak můžete vlasy zbytečně poškodit a vytrhat, jednak si můžete hrubým zacházením s hřebenem poranit citlivou pokožku hlavy. Přitom její zdraví je pro zdraví vlasů velmi důležité. Především když spěcháme, máme tendenci nevěnovat česání vlasů takovou pozornost, jakou by si zasloužilo. A to se může negativně projevit na jejich stavu.

Šikovní pomocníci po ruce

S rozčesáváním pramenů vám mohou výrazně pomoci některé výrobky – jednak máme na mysli kondicionéry, jednak speciální spreje na zacuchané vlasy. Co se kondicionérů týče, můžete zvolit ty, jež se oplachují, ale i ty bezoplachové (ty se dají ostatně do vlasů nanést i v nouzi, tedy když se vám prameny zacuchají a vy si je nechcete mýt). Speciální spreje na zacuchané vlasy fungují na podobné bázi a většina z nich vlasy také vyživí a uhladí.

Co s mokrými vlasy?

Jistě jste slyšeli pravidlo, že byste si nikdy neměli česat mokré vlasy. Nicméně to se týká především kartáčování – mokré prameny a kartáč je zakázanou kombinací. Ovšem pokud máte hřeben s opravdu širokými zuby, pak můžete i vlhké vlasy jemně pročesat. Jen si pomozte kondicionérem a pročesávejte opatrně od kořínků, abyste pramenům co nejméně ublížili.

Mimochodem, pokud si po umytí drhnete mokré vlasy ručníkem ve snaze je vysušit nebo je do ručníku balíte, raději se s těmito praktikami rozlučte. Z mokrých vlasů vodu ručníkem jemně odsajte – ale žádné tření nebo ždímání. Vlhké vlasy jsou velmi křehké, a tak jim můžete ublížit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat