Potíže s pletí. Vezměte si na pomoc kokosový olej

Jen málokdo má to štěstí, že mu příroda do vínku nadělila dokonalou a bezproblémovou pleť. Většina z nás bojuje s pokožkou, která je příliš citlivá, vysušená nebo naopak rychle se mastící či náchylná k pupínkům… Existuje nějaká účinná pomoc? Existuje! Vyzkoušejte kokosový olej.

Čím kokosový olej tak prospívá naší pleti? Jeho lehká textura zajistí, že se olej snadno vstřebá, aniž by ucpával póry nebo jinak zatěžoval pokožku. Přispívá také k exfoliaci pleti, odstraňuje totiž odumřelé buňky, zajišťuje hydrataci a také předchází množení bakterií na povrchu pokožky. Obsahuje řadu důležitých živin, jež působí proti stárnutí pleti. A co víc? Hodí se pro každý typ pokožky!

Vyzkoušejte ho třeba v některé z následujících masek!

Pro čistou pleť

Smíchejte 1 lžíci kokosového oleje s 2 lžícemi jemně mletých ovesných vloček a 1 lžící medu. Směs naneste na pokožku, nechejte chvíli působit a pak s její pomocí pleť jemně masírujte kruhovými pohyby. Opakujte 3krát týdně.

Proti tmavým skvrnám

Připravte si 1 lžíci kokosového oleje, přidejte 10 kapek levandulového esenciálního oleje a 5 kapek citronové šťávy. Směs lehce zahřejte, aby se kokosový olej rozehřál, pečlivě promíchejte a naneste ji krouživými pohyby a pokožku. Přibližně po hodině masku smyjte.

Pro suchou pokožku

Na tuto masku vám stačí jen dvě ingredience – 1 lžíce kokosového oleje a 1/2 lžíce medu. Obě pořádně promíchejte a směs naneste na obličej (či jiná místa se suchou pokožkou). Nechejte působit asi 10 minut a poté opláchněte. Kúru můžete opakovat třeba každý den.

Proti pupínkům

Toužíte po pokožce bez pupínků? Pak zkuste tuto čisticí masku. Smíchejte 1 lžíci kokosového oleje a 1/2 lžíce sody. Směsí asi 3 minuty jemně masírujte vyčištěnou pokožku a poté ji nechejte asi 10 minut působit. Opláchněte. Postup opakujte 2krát týdně. Mimochodem, tato maska skvěle funguje i na pupínky po holení.

Pro povadlou pokožku

Abyste své pleti vrátili pevnost a pružnost, smíchejte 1/2 lžíce kokosového oleje, 1/2 lžičky kurkumy a 1 lžíci bílého jogurtu. Promíchejte, naneste na obličej a krk, nechejte 30 minut působit a poté opláchněte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat