Příliš make-upu může škodit. Na co si dát pozor

Make-up je skvělým pomocníkem, když potřebujeme zakrýt nějaký ten nedostatek na naší pleti, když se chceme cítit skvěle, když potřebujeme reprezentovat… Zkrátka je to úžasný vynález. Jenže pokud to s ním přeháníme a každé ráno si na obličej v podstatě „modelujeme“ silnou masku, nemusí být naše pleť zrovna nadšená.

Co se může stát, pokud to s make-upem dlouhodobě přeháníte?

Ucpané póry

Především méně kvalitní kosmetické výrobky mohou v případě, že make-up nanesete v příliš silné vrstvě, způsobit ucpávání pórů a podráždění vaší pokožky. Proto byste vždy měla make-up dokonale odlíčit, jakmile přijdete domů, a nechat pleť „dýchat“.

Více vrásek

Nemyslete, že každodenní nanášení make-upu nepředstavuje pro vaši pleť zátěž, a to i „mechanickou“. Pokožku při aplikaci líčidel namáháte, a tak můžete přispívat ke vzniku vrásek (především v okolí očí, kde je kůže velmi jemná). Mimochodem, silná vrstva make-upu může paradoxně vrásky ještě zvýraznit, nikoli zakrýt.

Spousta chemie

Není třeba si nic nalhávat – líčidla jsou plná chemie a některé látky se prostřednictvím pokožky dostávají do našeho těla. Čím víc make-upu, tím víc chemie, dalo by se zjednodušeně říci. Proto si vždy vybírejte skutečně kvalitní výrobky!

Těžkosti při čištění

Všechny víme, že před odchodem do postele bychom měly pleť dokonale odlíčit a vyčistit. Jenže to zabere poměrně dost času, a tak se najde spousta z nás, co nejspíš nevěnuje večernímu odličování a čištění takovou pozornost, jakou by si naše pokožka zasloužila. S minimem líčidel nehrozí, že na obličeji zůstane mnoho nečistot, nicméně čím více make-upu, tím větší riziko, že pleť nevyčistíme dokonale. A to může vyústit v některé kožní obtíže.

Pozor na infekci

Poslední poznámka nesouvisí ani tak s množstvím make-upu, který si nanášíte na tvář, ale se samotnými líčidly a aplikátory. Množí se v nich totiž spousta mikrobů, které si s každým použitím přenášíte na obličej. Proto je důležité štětce a labutěnky pravidelně čistit a prát. A také nepoužívat kosmetiku, jež je prošlá. Ano, i vaše řasenka či pudr má exspirační lhůtu!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat