Jak přestat srovnávat své tělo s ostatními

Velký zadek, malá prsa, špatný účes, nevyhovující líčení. Kdy už si konečně přestanete dělat hlavu z toho, že nějaká jiná žena v místnosti vypadá o něco málo lépe než vy? Přestaňte s tím s pomocí těchto čtyř tipů.

Kolikrát jste vstoupili do společenského prostředí a začali porovnávat své tělo se všemi zúčastněnými? Že to ani nejde spočítat? Proč by také mělo! Porovnávání účesů, make-upu, chůze nebo rovnou celé postavy patří k mnoha způsobům, kterými jedna žena válčí proti druhé. Všichni do této pasti občas spadneme. Vždyť je velmi snadné začít se srovnávat s jinými, když sami cítíte, že nejste ve své kůži (máte nějaké to kilo navíc, nedrží vám vlasy, pupínky jsou vidět už z dálky a o křečových žílách ani nemluvě). Co s tím? Zde jsou čtyři věci, které podle psychologů můžete udělat.

Posuňte se o den dopředu

Místo toho, abyste okamžitě začali sledovat a hodnotit druhé, představte si tu krásku v upnutých šatech druhý den ráno. Jen tak, bez make-upu. Vybavte si, jak vstává do práce a například se bojí svého šéfa. Nebo shání peníze na nájem. Vykouzlete si scénář, který vám dělá dobře. Ten vám pomůže považovat jiné lidi za skutečné. Uvědomíte si, že i bohové a bohyně společnosti mají své problémy, strachy a obavy. A že za tou vysněnou postavou třeba stojí to, že se dotyčná měsíc pořádně nenajedla.

Pracujte na rozvoji sebevědomí

Existují doslova tisíce zdrojů, které vám pomohou pracovat na problémech z minulosti či kulturním programováním. Pokud se chronicky otáčíte za jinými a neustále si opakujete, že „ona má lepší tělo než já“, buď s tím koukejte něco dělat (fyzicky v posilovně), nebo pracujte na zvyšování sebevědomí. Cesta k vašemu osobnímu zdraví a štěstí je celoživotní, a proto zvažte práci s terapeutem, nebo si obstarejte knihu, která vám pomůže s vašimi konkrétními problémy. Na své cestě jistě najdete tolik úžasných lidí, kteří vás podpoří.

Vyměňte špatné přátele

Možná je těžké slyšet, že vaši přátelé nejsou přátelé, ale bohužel se to někdy stává. Někteří lidé říkají svým blízkým ošklivé věci. Taky jste se od kamarádky dočkali komentářů, že vaše stehna jsou příliš tlustá a celkově váš život nestojí za nic? Tak proč se s vámi přátelí? Dělá jí dobře, že může ponižovat nebo urážet. Tohle emocionální zneužívání si nenechte líbit a nastavte jasné hranice. Buď se k vám nezdvořák nebo nezdvořačka bude chovat slušně, nebo mažete telefonní čísla.

Mějte na sebe čas

Když řešíte problémy ostatních a okolí vás neustále zatahuje do svých problémů, je snadné uvěřit, že „sloužíte“ druhým. A mnohdy se taky přestanete starat sami o sebe. Přitom být v pohodě znamená mít na sebe čas, přečíst si knížku, zajít do posilovny a vyplavit endorfiny,

věnovat se duševní hygieně, zkrátka podnikat věci, které způsobují radost. Čím víc takových aktivit budete podnikat, tím méně se budete zaobírat tím, kdo má lepší tělo než vy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat