Dárek, který potěší každou ženu. Udělejte jí radost perlami

12.09.2017 | Krása a móda

Říká se, že šperkem člověk neurazí. A v případě těch perlových to platí dvojnásob. Něžná krása a elegance perlových šperků udělá radost každé ženě. Jak ale zvolit ten nejlepší a poznáte vůbec pravou perlu od té nepravé?

Šperky z perel patří k ženám odpradávna. A nikdo nemůže mít nic proti, aby se jimi ženy nezdobily i dnes; při zvláštních příležitostech, do společnosti, ale i při běžném nošení.

Proč právě perly?

Perlové šperky stále zůstávají jako symbol ženské krásy, přirozenosti a jednoduché elegance. Za jejich výjimečností stojí především jedinečný vzhled, přírodní materiál, pastelové barvy a nepochybně i ruční zpracování, které vyžaduje trpělivost, talent a cit každého zlatníka. A právě díky poctivé ruční práci šperkařů vznikají šperky, které se hodí označit nálepkou „skutečný originál“.

Perlové šperky jsou velmi elegantním módním elementem. Vzbuzují pozornost, zvýrazňují ženskost, jsou podmanivé, rafinované a noblesní. Šperky z perel jsou vhodným dárkem pro ženy, který dokáže vyjádřit lásku, vděk, přátelství i obdiv. Šperky z perel jsou pravým módním doplňkem s nádechem luxusu, který přirozeně rozzáří ženskou tvář. A nikdy nezestárnou.

Doba v nakupování perlových šperků se posunula kupředu. Kromě kamenných šperkařství můžete využít i pohodlného a bezpečného nákupu šperku on-line cestou. Vybírejte pouze ze spolehlivých e-shopů se šperky, které prodávají ručně vyráběné perlové šperky. Samozřejmostí nákupu takového šperku je i certifikát o jeho pravosti.

Kde nakupujete

Rozhodli jste se svou drahou lásku obdarovat krásným perlovým šperkem? K vašemu rozhodnutí je třeba vám určitě pogratulovat.Na co je třeba si dát pozor, abyste své peníze skutečně investovali do pravých perel a ne do sice podobně vypadající, ale přece jen obyčejné bižuterie? K určení pravosti perel použijte několik způsobů určení pravých perel.

Určitě nedoporučujeme, abyste perly kupovali na tržištích, respektive někde pod mostem v časovém stresu. Takový šperk se vyplatí kupovat u ověřených prodejců a určitě věnovat nákupu patřičný čas. U internetových nákupů nezapomeňte sledovat různé zkušenosti zákazníků s příslušným obchodem.

Není perla jako perla

Zkoumejte perly na dostatečném světle. Odraz světla v pravých perlách je duhový, v nepravých je skleněný. Na povrchu pravých perel je možné vidět drobné nedokonalosti, nerovný povrch, rozdílný lesk. Pravé perly jsou tedy paradoxně méně dokonalé – nepravé perly jsou na povrchu absolutně dokonalé. Pravé perly z důvodu, že vznikají v omezeném prostoru, mají jen určitou maximální velikost. Ty větší mají průměr něco více než 1 cm. Pokud vám tedy někdo nabízí nadměrně velkou perlu, nebude zřejmě pravá.

Pravé perly od napodobenin můžeme rozpoznat i dotykem. Povrch pravých perel není dokonalý. Pokud vám to prodejce dovolí, zkuste lehce otřít perlu o zub. U pravé perly cítíte zrnitou strukturu, nepravá perla po zubu hladce sklouzne. Pokud nemáte možnost udělat si takový test na zubu, zkuste to nenápadně alespoň nehtem – po přejetí po povrchu pravé perly cítíte jemnou, zrnitou strukturu povrchu. Při jemném otírání dvou pravých perel o sebe se odere jemný prášek – perleť. Při otírání nepravých perel o sebe se neodere nic.

Jistotu, že skutečně kupujete pravý perlový šperk samozřejmě zvýšíte, pokud od prodejce budete požadovat certifikát, potvrzující pravost šperku.

Radost, která nestárne

Při správné a nikterak náročné péči vydrží perlové šperky prakticky celý život. Světlo světa dokonce znovu spatřil i perlový náhrdelník z vykopávek zimního paláce perských králů v Susách z doby asi 350 let před Kristem!

Perly jsou skutečně tím pravým dárkem pro ženy, které mají rády eleganci, ale zároveň jednoduchost, luxus, ale nikoli zbytečnou a lacinou okázalost, a které si potrpí na skutečnou kvalitu.

Darujte proto své vyvolené perlový náhrdelník, náramek či náušnice! Mimochodem, i když je teprve září, je nejvyšší čas začít přemýšlet i nad vánočními dárky. Zvolte proto ověřený a obchod či e-shop s perlovými šperky a vyberte své partnerce dárek, ze kterého se bude těšit po celý zbytek života!

Rozhodli jste se obdarovat svou partnerku, maminku nebo třeba babičku krásným perlovým šperkem? Pak se podívejte na e-shop buka.cz, kde jistě vyberete ten pravý!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat