Obyčejná soda. Účinný a levný pomocník pro vaši pleť i chodidla

Utrácíte horentní sumy za nejrůznější kosmetické přípravky? Možná svůj rozpočet zatěžujete úplně zbytečně. Při spoustě zkrášlovacích procedur totiž můžete využít nečekaného pomocníka, který navíc stojí pár korun. Ano, mluvíme o obyčejné jedlé sodě.

Většina z nás ještě donedávna používala sodu maximálně při pečení a všichni jsme slyšeli o jejích skvělých vlastnostech, jež se dají využít při úklidu. Ale soda v kosmetice? Budete překvapení, co všechno dokáže!

Pro dokonale vyčištěnou pleť

Čisticí gely, séra, pěny, emulze apod. nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Zkuste je nahradit směsí 2 lžiček sody a 1 lžičky vody. Vytvoříte jemnou, řidší pastu, kterou nanesete krouživými pohyby na obličej a pleť krásně vyčistíte. Poté dokonale opláchněte vlažnou vodou a použijte svůj oblíbený hydratační krém.

Mimochodem, pokud necháte tuto směs na obličeji 15 minut působit, získáte tak skvělou pleťovou masku, která prospěje především mastné pleti se sklony k akné.

Účinná a jemná exfoliace

Pravidelný peeling v péči o pokožku řada lidí podceňuje, což je škoda. Odstraňují se při něm odumřelé buňky a pleť se hluboce čistí a obnovuje. Co takhle zkusit si připravit čistě přírodní peeling v pohodlí domova? Smíchejte lžíci sody se dvěma lžícemi jemně mletých ovesných vloček (raději je ještě podrťte, aby byly opravdu na prášek) a přidávejte vlažnou vodu, aby vám vznikla řidší pasta. Tu pak rozmazlete celé své tělo!

Chodidla jako zamlada

Trápí vás bolavá chodidla a rozpraskané paty? Pak i v tomto případě povolejte na pomoc sodu. Smíchejte ji s vlažnou vodou tak, aby vám vznikla hustá pasta, a tu pak naneste na chodidla. Nechte 20 minut působit, opláchněte a chodidla ošetřete hydratačním krémem. Po prasklinách nebude při pravidelném používání za chvíli ani památky!

Zdravé a krásné nehty

Naše nehty patří k nejnamáhanějším částem našeho těla, a tak není divu, že jsou často špinavé a především ty na nohou také bojují s nejrůznějšími onemocněními, včetně plísní. Jak je chránit? Ano, zkuste povolat jedlou sodu. Smíchejte stejné množství této zázračné suroviny a vody a vzniklou pastou nehty jemně třete, poté nechejte 10 minut působit a opláchněte. Nejenže odstraníte nečistoty, ale ještě pomůžete nehtům zbavit je plísní.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat