TEST: Hýčkaly jsme se sprchovými gely a pěsticími mléky

Rossmann představil nové sprchové gely a tělová mléka Vitality. Vyzkoušely jsme je!

Jak jsme testovaly

Pečlivě jsme zkoumaly obal, pilně jsme očichávaly a pak jsme už jen nanášely, pěnily (tedy gely, ne my), natíraly a rozmazlovaly se.

Kdo testoval

Za redakci Zorka – poličku ve sprchovém koutu má napěchovanou lahvičkami s nejrůznějšími sprchovými gely a emulzemi, v toaletce pak zásobu mýdel přibližně na příští čtyři roky, což jí ovšem nebrání je dále nakupovat. Vůně mýdel a gelů pak střídá podle nálady prakticky denně. S tělovými mléky je na štíru – vždycky si v záchvatu nadšení nějaké koupí s odhodláním, že tohle už bude rozhodně používat, aby poloplnou lahvičku po půl roce vyhodila… Nicméně nepřestává doufat.
Čtenářka Lenka – 24letá učitelka češtiny a angličtiny na 2. stupni základní školy z Plzně.
Čtenářka Irena – čtenářka z Litovle.

Obal

(Cena: sprchový gel 49,90 Kč a tělová emulze/mléko 69,90 Kč)

Redaktorka Zorka: Všechny gely i mléka mají obaly stejné, takže nemá cenu je hodnotit zvlášť. Lahvička pěkně padne do ruky, díky poměrně malé tloušťce není problém postavit gel na okraj vany nebo na poličku v koupelně. Oceňuji, že mají gely obal průhledný, takže je jasné, kdy dojdou, aniž byste musely lahve zkoumat proti světlu nebo podle váhy odhadovat zbytek gelu v nich.

Čtenářka Lenka: Nevýraná oranžová barva obalu řady Pomeranč a granátové jablko sice moc neupoutá, ale na druhou stranu symbolizuje hlavní složku dané řady, tedy pomeranč, a tak na první pohled víme, jakou vůni očekávat.  Nejvýraznější obal z celé řady Řasy a minerály z těchto poukazuje na mořské složení.

Čtenářka Irena: Líbí se mi, barvy jsou pěkné. Když to vezmu z mého pohledu – tak prakticky je dobrý, že jde dobře uložit, když si ho chci vzít s sebou třeba na dovolenou, ve sprchovém koutu, který máme dost malý, mi z moji poličky padal, byl by lepší kulatý, aby lépe stál, ale to je můj pocit.

Pomeranč a granátové jablko

Redaktorka Zorka: Na mě osobně má gel hodně sladkou vůni, ale pravdou je, že je daleko do toho, aby připomínala rozpuštěné bonbony, což se u některých výrobků děje. Navíc aroma pomeranče je skutečně cítit. U vůně tělového mléka mi naopak jemná sladkost nevadí, asi proto, že celkově je aroma o dost jemnější. Na pokožce vůně zůstává poměrně dlouhou dobu.

Konzistenci má gel příjemnou, hezky pění, jen mi přijde, že ve srovnání s jinými gely ho spotřebuji o trochu víc. Nicméně velké plus vidím v tom, že pokožka po umytí není napjatá a vysušená, navíc ani nemám pocit, že na ní gel zanechal nějaký film, což je věc, která mi u gelů občas vadí.

Tělová emulze se příjemně roztírá, není mastná a rychle se vstřebává, což je rozhodně pozitivní skutečnost – po chvilce se totiž člověk může bez obav obléct, aniž by se bál, že si šaty „umaže“.
Známka: gel i mléko 2 (za tu vůni)

Čtenářka Lenka: Ovocná vůně je velice příjemná, pomerančová vůně mně osobně vyhovuje nejvíce, mléko se dobře roztírá a gel pění tak akorát. Vůně vydrží poměrně dlouho, pokožka je vláčná, hydratovaná.
Známka : gel i mléko 1 -

Čtenářka Irena: Nejvíce mi voněl pomeranč s granátovým jablkem. Co se konzistence týče, raději bych, kdyby byl gel malinko hustší, nebylo by ho na mytí potřeba tolik.
Známka: gel 2, mléko 1

Citronová tráva a bambus

Redaktorka Zorka: Musím přiznat, že díky slabosti pro zelenou barvu jsem od tohoto gelu očekávala podvědomě nejvíce. Nikdy jsem neočichávala bambus, takže nemohu posoudit, jestli po něm gel skutečně voní, ale pravdou je, že citrusové aroma je hodně znát. A vůbec není nepříjemné, naopak – vůně je příjemně svěží, i když mně osobně by nevadil, pokud by byla malinko výraznější. Vůně tělového mléka je zase velmi příjemná a na pokožce zůstává nějakou dobu.

Na rozdíl od pomeranče a granátového jablka obsahuje tento gel jemné perličky, jež jsou podle výrobce z jojobového oleje a mají dodat pokožce jemnost a pružnost. Osobně jsem zas až takový rozdíl po použití obou typů gelu necítila, ale musím přiznat, že perličky zelenému gelu sluší.
Pro tělovou emulzi platí totéž, co pro tu předchozí.
Známka: gel 1-, mléko 1

Čtenářka Lenka: Řekla bych průměr po všech stránkách – intenzita pěnění/roztíratelnost u mlék, obal ok, citronová vůně také odpovídá, je intenzivní, pronikavá, kůže je po použití jemná.
Známka: gel i mléko 2 -


Čtenářka Irena: Intenzita pěnění super, ta mi vyhovuje a dlouho pěna vydrží, ne jako u jiných, že je hned z těla pryč, mléko se bezvadně roztírá a hlavně se nelepí na kůži a voní pěkně.
Známka: gel 1, mléko 1

Řasy a minerály

Redaktorka Zorka: Díky předchozím zkušenostem jsem vůči modrým gelům, které nějak odkazují na „vůni oceánu“ apod., poměrně skeptická (možná za to mohou první „skvělé osvěžovače s vůní oceánu“, které se po revoluci dostaly v 90. letech na pulty našich obchodů). Nicméně sprchový gel Řasy a minerály byl hodně příjemným překvapením. Pravdou je, že ani řasy ani minerály nijak nevoní (a pokud jste někdy měly to štěstí, že jste u moře narazily na pláž, kde tlely mořské řasy, určitě byste to vůní nenazvaly), takže název odkazuje spíš na obsah pěsticích látek než na vůni. To jí ale neubírá na svěžesti. Malinko mi připomněla jeden pánský sprchový gel, který jsme si kdysi koupila a který skvěle voněl i na ženské kůži. Takže v tomto ohledu absolutní spokojenost, která se týká rovněž pěsticího mléka.

Gel opět obsahuje příjemné perličky s jojobovým olejem, pleť nijak nevysušuje ani nenechává pro mě nepříjemný film. Pro tělovou emulzi platí to samé co pro ty předchozí.
Známka: gel i mléko 1

Čtenářka Lenka: Podle vůně se tato řada hodí pro muže, pro ženy se hodí něco jemnějšího a přirodnějšího, což bych od mořské řady spíše očekávala. Pěnění gelu je menší, roztíratelnost stejně dobrá jako u ostatních řad. Výrobky jsou agresivnější na kůži.
Známka: gel i mléko 3-

Čtenářka Irena:
Tento gel bych podle vůně volila spíše pro muže. Pocit na kůži mi vyhovuje, přiznám se, že moje kůže je dost suchá, takže jsem se natírala i dvakrát denně a večer to bylo znát, že jsem péči napravila.
Známka: gel 2, mléko 1

Vítěz testu: Sprchový gel a tělové mléko z řady Citronová tráva a bambus

Názor redakce: Objevili jsme nezapomenutelný zážitek při sprchování. Naše smysly hýčkala vitalizační vonná kompozice citronové trávy a bambusu. Lehké složení tělové emulze se rychle vsakuje a zajišťuje viditelně pěstěnou pokožku.


Závěr: Děkujeme čtenářce Lence a Ireně, že se s námi do testu pustily! Chcete s námi také testovat? Napište nám na redakce@bety.cz






Celkem 0 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat