Změny v jídelníčku, které vám zajistí zdravou a krásnou pleť

Toužíte po krásné a především zdravé pleti? Pak byste v první řadě měli upravit svou životosprávu. Co na jídelníček zařadit a co z něj naopak vykázat? Poradíme vám!

Vyměňte cukr za ovoce

Pokud si den zpestřujete sladkostmi a oběd či večeři si prostě nedokážete představit bez dezertu v podobě koláče nebo dortíku, vaše pleť z toho nadšená zrovna není. Cukr jí zkrátka nesvědčí, to je stará známá věc! Místo toho si dopřejte porci ovoce – nejenže cukr v něm není tak škodlivý, ale ještě pleti dodáte spoustu vitaminů a antioxidantů, což žádný dort na světě nedokáže.

Vyhraďte polovinu talíře zelenině

Zelenina je dalším způsobem, jak tělu a také pokožce dodat spoustu cenných živin, podpořit metabolismus a vyplavování škodlivých látek z těla, jež pleti také neprospívají. A tak jí v jídelníčku vyhraďte dostatečný prostor. Doslova. Na polovinu talíře si nandejte k obědu a k večeři zeleninový salát.

Omezte mléčné výrobky

Ačkoli spojitost mezi některými problémy pleti a mlékem, respektive mléčnými výrobky, je stále spíše předmětem spekulací, zkuste si od sýrů či smetany do kávy dát nějakou dobu pauzu, případně je omezte. Třeba budete mezi těmi, jejichž pleti skutečně mléko příliš neprospívá. Jistě najdete spoustu alternativ, které vám mléko a mléčné výrobky dokážou nahradit.

Svačte oříšky a semena

Napadlo by vás, že ořechy a semena jsou skvělou prevencí vrásek? Obsahují totiž omega-3 mastné kyseliny, důležité vitaminy a antioxidanty, které zajišťují pevnou a hydratovanou pokožku. Jen si dejte pozor, abyste „mlsali“ oříšky nepražené a nesolené či neslazené. Ani sůl, ani cukr rozhodně pleti neprospívají.

Nahraďte vepřové rybami

Češi patří k národům, kterým ryby příliš „nejedou“. A to je vážně škoda. Zdravé tuky, omega-3 nasycené mastné kyseliny, vitamin D či vitaminy skupiny B, k tomu důležité minerály… To vše dělá z rybího masa skvělou pochoutku, ze které se bude radovat nejen vaše pleť. Alespoň jednou či dvakrát týdně proto rybu na jídelníček zařaďte!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat