Boj s roztřepenými konečky nemusí být prohraný. Takhle se jim vyhnete

Také je vám při pohledu na konečky vašich vlasů do pláče, protože jsou všechny úplně roztřepené? Nejste v tom sama! Takto poškozené konečky „zahojí“ už jen zásah nůžkami, nicméně pro vás máme dobrou zprávu. Před roztřepenými konci lze vlasy uchránit! Jak?

Párkrát týdně stačí

Spousta lidí nevyjde ráno z domu, aniž by si umyli vlasy. A to jejich loknám, popravdě řečeno, zrovna dvakrát neprospívá. Nic proti čistotě, ovšem pokud nepracujete v extrémně prašném prostředí, vlasy si za den neušpiníte. A že nejsou druhý den tak krásné jako bezprostředně po umytí? Co na tom! Prostě je sepněte do culíku, copu či drdolu a s klidem vyrazte mezi lidi.

Každodenní setkávání s šamponem vlasy zbytečně vysušuje a přispívá k třepení jejich konců, protože z nich vymývá přirozené oleje, jež jsou nezbytné pro zdraví našich pramenů.

Šampon versus kondicionér

O tom, že časté mytí vlasů konečkům škodí, jsme se již zmínili. Teď se zaměřme spíše na „techniku“ mytí vlasů. Na té totiž také záleží! Vlasy se nejvíce mastí u hlavy, a proto by dávka šamponu měla směřovat především ke kořínkům vlasů. Na konečky se vlastně šampon vůbec nemusí dostat (nebo ne moc často).

Pokud používáte kondicionér, ten naopak může konečkům velmi prospět. Vlasům totiž dodá nejen potřebné živiny, ale zároveň je uhladí a jakoby zacelí. Proto byste s kondicionérem neměli na konečcích vlasů váhat. Mimochodem, ke kořínkům jej nenanášejte – mohl by podpořit maštění vlasů, čímž byste se dostali do koloběhu „rychle mastné vlasy – časté mytí – roztřepené konečky“.

Opatrné sušení

Vlasy máte umyté, a tak je potřeba je vysušit. Ještě než popadnete ručník a začnete vlasy všemožně ždímat a třít, zastavte. Takové zacházení vašim pramenům totiž rozhodně neprospívá! Naopak – křehké, mokré vlasy jen zatěžuje a způsobuje jejich lámání a třepení.

Jak tedy zbavit vlasy šetrně vody? Opatrně je do ručníku zabalte a vodu z nich jemně „vytlačujte“. Mimochodem, vašim konečkům rozhodně neudělá radost ani přílišné fénování horkým vzduchem či péče nejrůznějšími žehličkami apod.

Něha s hřebenem

Česání či kartáčování vlasů má také svá pravidla. Rozhodně byste neměli prameny pročesávat ještě mokré, horečně je kartáčovat a rvát, zkrátka na ně musíte být s hřebenem něžní! Vždy vlasy rozčesávejte postupně, a to od konečku směrem ke kořínkům. Každý přetržený vlas je totiž mnohem náchylnější k třepení, a proto buďte při kartáčování a česání co nejopatrnější.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat