Jídelníček pro krásné vlasy. Nezapomínejte na ryby nebo vejce

Vlasy jsou ozdobou každé ženy. Jenže co když zrovna ty vaše nezáří zdravím, jsou zplihlé, bez života a snadno se lámou? Za neuspokojivý stav našich vlasů může často nedostatek živin, které naše hříva potřebuje k tomu, aby mohla pořádně růst a dělat nám radost.

Jaké potraviny by žádná žena (ale ani muž) toužící po zdravých a krásných vlasech neměla vynechávat z jídelníčku?

Tučné ryby

Losos, makrela, sardinka… Ano, patří sice k trochu tučnějším rybkám, ale na talíř rozhodně patří. Proč? Obsahují totiž důležitý vitamin D, kvalitní proteiny a také omaga-3 mastné kyseliny. A právě tato trojice živin podporuje růst vlasů, pomáhá s jejich pevností a také leskem. Co víc so přát!

Vajíčka

Vejce jsou jedním z nejvýživnějších pokladů, jež nám příroda nabízí. Jak prospívají vlasům? Obsahují vysoce kvalitní bílkoviny, najdete v nich i již zmíněné omega-3 mastné kyseliny, ale také důležitý biotin. Právě ten se podílí na růstu a zdraví našich pramenů. Díky dalším živinám jsou pak vlasy lesklejší a také silnější.

Hovězí maso

Máte výčitky svědomí, kdykoli si pochutnáváte na steaku? Nemějte! Kvalitní hovězí maso našemu tělu prospívá. A vlasy nejsou výjimkou. Dodává jim totiž kromě proteinů také dva klíčové minerály – zinek a železo. Tyto prvky zabraňují nadměrnému vypadávání vlasů a podporují jejich pevnost a hustotu.

Avokádo

Tento exotický plod dokáže vlasy vyživit nejen zevnitř (dodá jim potřebné vitaminy, omega-3 mastné kyseliny i cenné bílkoviny), ale také zvenku. To když jej nanesete na lokny jako masku (třeba s olivovým olejem nebo s medem). Poskytne vlasům potřebnou hydrataci a uklidní podrážděnou pokožku hlavy.

Papriky

Naše vlasy potřebují ke svému zdraví také přísun vitaminu C. A zatímco většina z nás jej hledá v ovoci (například citrusy jsou skvělým zdrojem), neměli bychom zapomínat ani na zástupce zeleniny. Například paprika nebo brokolice konkuruje obsahem C jakémukoli ovoci! Proč ji tedy na jídelníček zařadit? Céčko posiluje vlasovou strukturu, chrání prameny před poškozením a obnovuje pokožku hlavy.

Slunečnicová semena

Ideální svačinka, která (mimo jiné) prospěje i vašim vlasům. Najdete v nich totiž nejen omega-3 mastné kyseliny a vitamin D, ale také vitaminy skupiny B a tolik potřebný vitamin E. Kromě toho vám tahle semena dodají také biotin a selen. Co to znamená pro vaše vlasy? Že budou rychleji růst, budou silnější a hydratované a nebudou vás trápit potíže spojené s pokožkou hlavy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:00
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:56
218 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat