Oleje v péči o pleť. Proč jim dát přednost před krémy?

07.11.2017 | Krása a móda

Také už jste slyšela o kosmetických olejích, ale pořád váháte, zda nějaký vyzkoušet či zda za něj vyměnit svůj oblíbený krém? Pak vězte, že byste kosmetickým olejům měla dát šanci. Své pleti totiž díky němu poskytnete vše, co potřebuje.

Důvodů, proč zvolit právě kosmetický olej, je celá řada. Jeden z těch hlavních nicméně je, že většina kosmetických olejů je zcela přírodní. Nehrozí tedy, že by vaše pokožka přišla do styku s chemikáliemi a látkami, jež jí rozhodně neprospívají.

Spousta žen se olejům vyhýbá ze strachu, že jsou příliš mastné a mastný film či nežádoucí lesk by zanechaly i na jejich pokožce. Takové obavy jsou ale zcela zbytečné!

Jak při výběru kosmtického oleje postupovat a proč si jeden co nejdříve pořídit?

Hlídejte si kvalitu


Hlídejte si u kosmetických olejů především kvalitu. Jedním z jejích ukazatelů je certifikát CPK, kterým disponuje například kosmetika Renovality.

S kosmetickými oleji se v poslední době roztrhl pytel. Jak se v nabídce vyznat? Je jasné, že když si za dvacet korun koupíte olej, který bude mít výraznější vůni než váš parfém a jeho složení bude připomínat spíše cvičení z hodiny chemie, nejspíš vám a především vaší pleti příliš neprospěje. Pokud je totiž olej chemicky upravován, síla přírodních složek se prakticky vytratí.

Vyplatí se přesvědčit se, zda vybraný olej disponuje certifikátem CPK (cetrifikovaná přírodní kosmetika). Ten totiž potvrzuje, že přípravek neobsahuje těžké kovy či jiné chemické látky a že přírodní složky jsou nezávadné a čisté. Jistě, musíte počítat s tím, že za kvalitu si něco připlatíte, ale na druhou stranu máte jistotu, že získáváte skutečně kvalitní olej, který vaší pleti poskytne vše, co potřebuje.

Sbohem, vrásky

Proč vlastně olejovou péči své pleti dopřát? Především kosmetické oleje obsahují celou řadu výživných látek – patří k nim vitamin E či velmi silné přírodní antioxidanty, které pomáhají bojovat s volnými radikály a jinými nežádoucími látkami v pleti, a tak zajišťují její zdravý a krásný vzhled.

Přírodní oleje jsou navíc skvělou zbraní v boji proti vráskám. Nejenže pokožku vyživí a účinně hydratují, ale díky absenci škodlivých chemikálií ji nezatěžují, takže je mnohem odolnější vůči vnějším vlivům, ale také vůči stárnutí.

Malé domácí lázně


Díky olejům Renovality bude vaše pleť dokonale vyživená a hýčkaná.

A jak se kosmetické oleje vlastně používají? Důležité je nanášet je na zcela vyčištěnou, idálně lehce navlhčenou pleť. S množstvím to určitě nepřehánějte, stačí vám doslova pár kapek!

Olej naneste nejen na obličej, ale vetřete jej i do oblasti krku a dekoltu. Na tyto partie se s péčí často zapomíná, přitom i ony si ji zaslouží.

Olej do pokožky jemně vmasírujte, a to směrem odzdola nahoru. Zkuste jej před aplikací rozehřát mezi dlaněmi – jemnou masáž si tak užijete o to více a budete si připadat, jako by se vaše koupelna proměnila na pár okamžiků v takové malé luxusní lázně.

Více se o kosmetických olejích dozvíte na www.renovality.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat