První barvení vlasů. Co je třeba vědět, než vyrazíte do obchodu

Objevila jste ve své hřívě první stříbrné prameny a nejste tak docela přesvědčená, že by měly zdobit vaši hlavu? Toužíte po změně a máte pocit, že jiná barva vlasů by mohla být řešením? Pak ještě než vyrazíte ke kadeřníkovi nebo do obchodu pro barvu na vlasy, položte si několik otázek.

Možná se vám to nezdá, ale upřímně – jen máloco je taková „kosmetická katastrofa“ jako špatně nabarvená hlava. Zvláště barvíte-li si vlasy poprvé, svěřte se raději do rukou profesionálům. Ten posoudí, jakou barvu zvolit a především jak ji namíchat, aby na vašich vlasech vyšla přesně v tom odstínu, po němž toužíte. I tak se ale vyplatí zvážit i další věci…

Jak jsou na tom moje vlasy

Vlasy by se měly barvit jen tehdy, když jsou zdravé. Nejde jen o to, že na ně barva dobře chytne, ale není třeba si nic nalhávat – barva není k vlasům právě nejšetrnější (i když ty moderní již vlasy alespoň neničí), takže pokud jsou vaše lokny poškozené například kvůli častému žehlení nebo chemickému narovnávání, je jasné, že další chemikálie je poškodí ještě více. Může se stát, že i po použití té nejšetrnější barvy budou vlasy vysušené a náchylné k třepení či lámání. Pokud vám tedy kadeřník raději doporučí nejprve dočasnou barvu, dejte na něj. Až budete mít zase vlasy plné síly a zdraví, můžete je bez obav obarvit.

Jsem připravená na změnu?

Možná si říkáte, že potřebujete sychravé podzimní počasí projasnit nějakou zářivou hlavou na své hlavě. Ale jste si jistá, že i za měsíc budete mít stejný pocit? Že vám ta rudé či zrzavá nezačne vadit? Pamatujte, že permanentní barvy se docela složitě dostávají z vlasů dolů (a opět se jedná o docela zatěžující proceduru pro vaše prameny). Nejhůře se kadeřníkům odbarvuje černá a červená. Proto u radikálnějších změn vyzkoušejte jen dočasný přeliv, který se z vlasů postupně vymyje. Teprve když si budete jistí, že je to barva, po níž toužíte, podstupte klasické barvení.

Důraz na péči

Jak už jsme naznačili, barvit byste měla jen vlasy, které jsou zdravé. Ovšem i tak počítejte s tím, že po obarvení budou vaše lokny vyžadovat specializovanou péči. Barvení je pro ně totiž zátěž, která na nich může zanechat následky (o jejich míře rozhoduje do velké míry typ vlasů). Stává se, že prameny jsou po barvení či odbarvení suché, lámou se a ztrácejí lesk. A tak nakupte do zásoby přípravky určené na barvené vlasy a používejte je. Snažte se také vlasy dále nezatěžovat přílišným vysoušením nebo žehlením. Nezapomeňte jim pravidelně dopřávat výživu v podobě masek (ať už těch z obchodu nebo doma vyrovených).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat