Módní kolekce Hany Havelkové: V centru zájmu elegantní ženské křivky

Známá česká oděvní návrhářka Hana Havelková přichází s novou kolekcí „Geometrie versus draperie“ určenou pro podzim a zimu 2011-2012. První modely představila návrhářka na I. ročníku Vienna Fashion Night, kam přijala pozvání letos v červnu. Celou kolekci nyní uvidíme i v Praze, a to na II. Prague Fashion Weekendu: vstup na něj je opět volný a je zdarma.

Dlouhatánské molo postavené uprostřed Pařížské ulice ovládnou modely značky HH už v sobotu 24. září v rámci velké módní přehlídky osmi oblíbených českých návrhářek. Přehlídka začne v 16 hodin a právě kolekce Hany Havelkové ji zahájí.

Návrhářka už tradičně vsadila na jednoduché, čisté, vzájemně kombinovatelné modely s maximálním důrazem na estetiku, perfektní zpracování a funkčnost. „V nové kolekci zaměřené na městský glamour jde o harmonické spojení protikladů: ostré linie a výrazné geometrické barevné plochy změkčují krásně splývavé materiály, na kterých vynikne rafinované řasení“, říká Hana Havelková, která se při tvorbě nové kolekce opět inspirovala svými oblíbenými styly – kubismem a funkcionalismem.

Z použitých barev nechybí návrhářčina oblíbená černá s akcenty bílé, antracitově šedé a ostře modré. Z materiálů převažují jako vždy ty přírodní, zejména kvalitní a příjemně nositelné úplety, které lichotí křivkám ženského těla. Na přehlídce uvidíme celkem patnáct nových modelů, v nichž nechybějí společenské šaty, topy, sukně i kalhoty i praktické komplety určené pro denní nošení. Podívanou završí noblesní róba z černého tylu s kovově zlatou výšivkou a flitry.

Část modelů z přehlídky, některé z použitých doplňků i všechno oblečení z návrhářčiných limitovaných sérií bude možné hned po přehlídce vyzkoušet v butiku HH v blízké Dušní ulici. Ten tu založila Hana Havelková jako vůbec první z českých návrhářek už v roce 1993. V současné době se tu nachází celá módní čtvrť, která úspěšně prosperuje vedle nejdražších světových značek soustředěných právě v nedaleké Pařížské.

Na přehlídkách pořádaných přímo v centru Prahy nebo Vídně se mi líbí, že zážitek z pravé módní show přibližují opravdu všem, kteří se přijdou – zdarma a bez pozvánky – na takovou akci podívat, “ říká návrhářka. A navíc: podle Hany Havelkové mnozí lidé právě takhle zjistí, jak zajímavé a nositelné oblečení dnes české designérky a designéři vlastně navrhují a produkují.

Na sobotní přehlídce se s Hanou Havelkovou dále představí nová tvorba Martiny Nevařilové, Taťány Kovaříkové, Beaty Rajské, Hany Stocklassové, Ivany Follové, Jaroslavy Procházkové a značky E.daniely.



Kdo je Hana Havelková

Česká oděvní designérka a držitelka mnoha ocenění si svojí tvorbou získala respekt doma i v zahraničí. Svoji módní značku HH založila v roce 1991.

Oděvy Hany Havelkové jsou orientovány na sofistikovanou ženu, která klade důraz na osobitost a kvalitní design. Oblečení s etiketou HH vyniká samozřejmou noblesou, špičkovým zpracováním i citem pro elegantní křivky ženského těla. Návrhářka se zaměřuje jak limitované kolekce, tak na modely realizované přímo na míru klientky.

Hana Havelková je rovněž autorkou bílého saténového modelu, ve kterém získala Taťána Kuchařová titul MISS WORLD 2006.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:01
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:54
305 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:08

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat