Na vrásky i pupínky použijte pomerančový džus

Máte ve zvyku denně vypít sklenku nebo dvě čerstvě vymačkané pomerančové šťávy? Gratulujeme! Pro své zdraví děláte maximum. Příště si ale zmíněnou šťávu nalijte i na obličej. Jako vážně. Co všechno tím získáte?

Každý ví, že pomerančový džus – ten druh, který vyrábíte ve své kuchyni, ne ten, který je nabitý cukrem a konzervačními látkami, pomáhá posílit imunitní systém a snižuje riziko vzniku onemocnění srdce. Čerstvě vymačkaný pomerančový džus je totiž nabitý vitaminem C a antioxidanty, což z něj dělá pomocníka nejen v oblasti zdraví, ale i krásy. Nevěříte?

Okamžitá pomoc při invazi pupínků

Díky kyselosti pomerančového džusu se urychlí vysoušení pupíků, které se šokovaně dají na ústup. Pravda je taková, že pomerančová šťáva získaná z čerstvého ovoce má vynikající antimikrobiální vlastnosti, což akné příliš nevyhovuje.

Jednoduše namočte vatový tamponek do trochy džusu a naneste na nezvané návštěvníky. Neoplachujte, ponechte svému osudu. Udělejte to takhle dvakrát až třikrát denně, abyste dosáhli těch nejlepších výsledků. V případě, že se cítíte trochu nesví, když máte na obličeji pomeranč, nechte šťávu 20 minut působit a poté smyjte. Džus se dá také pro zmíněné účely naředit stejným množstvím vody.

Zesvětlení tmavých jizev

Čerstvě vymačkaná pomerančová šťáva je také úžasný „zmizíkovač“ tmavých jizev. Funguje efektivně, protože její kyselé vlastnosti mohou neutralizovat přítomnost nadměrných pigmentů. O dostatku vitaminu C, který napomáhá vytváření nových kožních buněk, které nahrazují ty staré a opotřebované, ani nemluvě! Dvakrát nebo třikrát denně jednoduše aplikujte na své jizvy trochu čerstvě vymačkaného pomerančového džusu. Nebude to trvat dlouho a všimnete si pozitivních změn.

Prevence proti vráskám

Vitamin C, který je přítomen v pomerančovém džusu, je nezbytný pro tvorbu kolagenu – což je typ bílkovin, který činí pokožku pevnou. Z tohoto důvodu můžete počítat s pomerančovým džusem ve věci zneviditelnění již přítomných vrásek. A dokonce působí i jako prevence proti nim! Co musíte udělat?

Přimíchejte několik kapek pomerančové šťávy do svého oblíbeného produktu, který pravidelně používáte – ať je to micerální voda, krém nebo peeling. (Tak podpoříte tvorbu kolagenu.) Směs naneste na obličej, použijte podle potřeby, nechte 20 minut působit a poté opláchněte. No a co se zbytkem čerstvé pomerančové šťávy? Vypijte ji – samozřejmě. Na zdraví!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat