7 rad, které vám dá každý stylista. S námi už nešlápnete vedle!

Dokonale se obléknout je umění. Tedy na první pohled. Ve skutečnosti není oblékání žádná magie, stačí dodržovat několik základních pravidel.

Abyste se ve světě módy pohybovala také lehce a nenuceně a za každé situace vypadala jako ze škatulky, nemusíte mít svého osobního stylistu, jako mají některé celebrity. Většina stylistů by vám nejspíš poradila držet se následujících řádek.

1.    Vybírejte oblečení v souladu s typem postavy

Jste typem jablko, nebo hruška? Máte širší ramena? Krátké nohy? Nadělila vám příroda štíhlý pas? Širší boky? Chlapeckou postavu? Tohle všechno musíte mít v hlavě, když vyrazíte nakupovat. To, že váš vysněný kousek oblečení vypadá úchvatně na ramínku nebo figuríně ve výloze (nebo třeba modelce v reklamě), bohužel ještě neznamená, že bude slušet i vám. Vždy mějte při nakupování na paměti, že oblečení vám v první řadě musí sedět a lichotit vaší postavě (zdůraznit přednosti, skrýt nedostatky).

2.    Vsaďte na asymetrii a vzory

Opticky lze nějaké to kilo navíc skrýt za pomoci asymetrických střihů a geometrických vzorů – nejoblíbenější jsou vertikální pruhy, které spolehlivě zeštíhlují. Podobně vám mohou pomoci i nepravidelné a skvěle padnoucí střihy (nejhorší ze všeho jsou beztvaré pytle), kombinace vzorů apod. Pozor, občas i tady méně znamená více. Například obří květinové vzory spolehlivě nějaké ty centimetry přidají.

3.    Páskem nic nezkazíte

Kvalitní pásek je dobrá investice. Tenhle jednoduchý proužek kůže nebo látky totiž dokáže oživit a zdokonalit celý outfit. Nohy díky němu vypadají opticky delší, pas užší. Vůbec není pravda, že baculkám pásky nesluší! Takže až příště vyrazíte na nákupy, nezapomeňte se po nějakém kvalitním opasku porozhlédnout.

4.    Nakupujte celé outfity, ne jednotlivé kousky

Občas se stane, že se ve výprodeji nadchneme například nad naprosto originálním topem, kterému prostě (dílem i díky sympatické ceně – „no nekupte to, když je to tak levné“) neodoláme. Jenže pak ho přineseme domů, pověsíme na ramínko do skříně a milý originální top tam zůstane dalších pár let. Vždycky mějte při nákupu oblečení představu, s čím budete ten který kousek nosit. A to platí i pro boty, kabelky a doplňky.

5.    Doplňky jsou základ

Každý outfit rozzáří doplňky – šperky, kabelky, šátky apod. Nepodceňujte je, ale ani to s nimi nepřehánějte. Pokud například šperky příliš překombinujete, můžete vypadat spíše jako atrakce z pouti, nehledě na to, kolik jste za doplňky utratila.

6.    Vždycky noste padnoucí prádlo

Všimli jste si někdy, kolik žen nosí naprosto nepadnoucí spodní prádlo? Příliš malé košíčky podprsenky (nejspíš v přesvědčení, že přetékající prsa přes košíčky jsou v dekoltu sexy), příliš malý či velký obvod, vyčuhující lem kalhotek (vykukující tanga z bokovek jsou jedno velké NE) apod. vídáme na ulicích snad každý den. Investovat do kvalitního prádla se vyplatí. A vůbec není na škodu nechat si při jeho výběru v obchodě poradit. Možná zjistíte, že jste celé roky nosily úplně jinou velikost, než jakou ve skutečnosti máte. Prádlo by rovněž mělo odpovídat i barevně – prosvítající podprsenka není nic žádoucího.

7.    Nenakupujte bezhlavě

Je lepší mít v šatníku několik kombinovatelných kousků než spoustu originálních, ale k sobě absolutně nepadnoucích originálů. Vsaďte na nadčasové kousky, které budete moci kombinovat s ostatními.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat