Jak se účinně zbavit ucpaných pórů a černých teček

Rozšířené póry, které se snadno ucpávají a nepůsobí právě esteticky, trápí nejednu ženu. Většina z nás se snaží tyto nedostatky pleti zakrýt pomocí líčení, nicméně klíčem k úspěchu je především póry pravidelně čistit. Jak?

Zbavit se ucpaných pórů a černých teček není jen tak a většinou se jedná o běh na dlouhou trať. Naštěstí ale existují účinní pomocníci.

Zelená první pomoc

Většina z nás utrácí za nejrůznější drahé pleťové vody. Ovšem možná máte mnohem levnější (a na póry často i účinnější) pomoc dávno doma – a to v květináči (a v létě i na záhonu). Tím pomocníkem je obyčejná petrželka. Čerstvé zelené lístky (asi hrst) vsypte do misky s vroucí vodou a nechejte postupně vychladnout. Poté vlažnou směs přeceďte, namočte v ní čistou žínku, lehce vyždímejte a položte na čistý obličej. Nechejte působit asi 15 minut. Opakujte obden.

Zázračný prášek

O sodě slýcháme dnes ze všech stran – pomůže při pečení, úklidu, na zahradě… Ale také v péči o pleť! Pokud vás trápí ucpané póry, budete ji milovat. Smíchejte dvě lžíce jedlé sody s jednou lžící vlažné vody. Smíchejte v pastu, s jejíž pomocí lehce masírujte pokožku obličeje. Asi po 5 minutách pečlivě opláchněte. Nejenže získáte v sodě jemný a účinný peeling, ale ještě vaši pokožku skvěle vyčistí.

Citrusové rozmazlení

Dalším z pomocníků, které bude problematická pleť s ucpanými póry milovat, je citron. Kyselina citronová totiž nejen skvěle čistí, ale také zesvětluje a lehce odmašťuje. Navíc pro tuto „kúru“ nepotřebujete nic než zmíněné ovoce. Prostě citron rozpulte a jednou z půlek jemně přejíždějte po postižených místech na obličeji (pozor, ať se vám šťáva nedostane do očí). Po pěti minutách působení opláchněte vlažnou vodou.

Síla jemných štětinek

Při péči o problematickou pleť je důležitý také pravidelný peeling. Ovšem bylo by chybou myslet si, že pokožka s rozšířenými póry potřebuje agresivní a hrubou exfoliaci! Je tomu právě naopak. A tak se vyplatí investovat do jemného elektrického kartáčku na peeling (prodává se v drogeriích či parfumeriích a je napájen většinou pomocí baterie), jehož jemné štětinky zajistí vyčištění pleti a odstranění odumřelých buněk, aniž by ji jakkoli narušil.






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

10 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:47
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat