Vyznejte se v regále s vlasovou kosmetikou. K čemu je vosk nebo guma?

24.02.2018 | Krása a móda

Také jste poslední dobou zaznamenali v regále s produkty péče o vlasy a vlasového stylingu spoustu novinek, ve kterých se nějak přestáváte vyznávat? Pak vězte, že i ty exoticky znějící přípravky mohou vašemu účesu hodně pomoci. Jen musíte vědět, jak na ně.

Mezi produkty dotvářející finální look už dávno nepatří pouze tužidlo, gel a lak. Na poli stylingových přípravků se to jen hemží vlasovou kosmetikou, o jejíž účincích mnohdy nemáme ani potuchy. Pokud si na svých vlasech zakládáte a toužíte po účesu, který bude dokonale podtrhovat vaši celkovou vizáž, pak se nechte inspirovat následujícími stylingovými produkty.

S vodou, nebo bez?

V praxi lze přípravky rozdělit na dvě kategorie podle toho, zda je jejich složkou voda či nikoliv. Produkty s příměsí vody jsou přitom tou více rozšířenou variantou, neboť voda představuje poměrně levnou a univerzální surovinu.

„Hlavní výhodou těchto produktů je podpora hydratace vlasu, vysoká pevnost výsledného účesu a jeho delší výdrž. Patří mezi ně klasická pěnová tužidla či jiné objemové pěny, vlasové gely a krémy, které lze navíc aplikovat jak na suché, tak na mokré vlasy. Naproti tomu je kosmetika bez příměsi vody složená převážně z tukových složek, které na vlasech vytváří jemnou ochrannou vrstvu, jenž využijete zejména při boji s povětrnostními vlivy,“ uvádí odbornice na vlasovou péči Renata Gacková.

„Produkty se aplikují na suché vlasy, kdy mohou zvýšit hmotnost, zajistit oslnivý lesk nebo eliminovat nepříjemné poletování a elektrizování vlasů,“ dodává Gacková. Zařadit mezi ně můžeme vlasové oleje, modelační hlíny, vosk, tekuté krystaly či lak na vlasy.

Dvojka, která nestárne

Tužidla se využívají již od nepaměti k vytvoření objemného účesu jemných vlasů. Zakoupit je můžete v různých podobách od aerosolových sprejů, přes kapalné, gelové či pěnové produkty v několika tužících stupních. Pokud máte opravdu jemné vlasy, je vhodné zaměřit se na slabě tužící produkty, které vlasy zbytečně nezatíží, v případě silné hřívy můžete sáhnout i po extrémně tužící kosmetice.

Podobně hojně využívaný stylingový produkt představuje lak na vlasy, jehož hlavním úkolem je zajistit dokonalou fixaci účesu a jeho co nejdelší výdrž. Obdobně jako tužidla je možné ho zakoupit v několika fixačních stupních od normální po extrémně silnou fixaci, kdy by měl kvalitní produkt kromě zpevnění a lesku vlasům dopřát také ochranu proti krepatění.

Guma na vlasy? Ano!

Bohatou skupinu stylingových výrobků tvoří nejrůznější gely, vosky, pudry a gumy. Gely se v minulosti používaly zejména pro dodání „mokrého“ a lesklého efektu. Díky jejich složení to již v dnešní době není tak úplně pravidlem a lze je bez problémů využívat pro zpevnění či formování účesu různých vlasových délek.

Naproti tomu vosky se využívají pro styling spíše středně dlouhých a krátkých vlasů, které silně natuží, avšak nezafixují. U jemných vlasů tak může tíhou vosku docházet k jejich nechtěnému plihnutí.

Rozhodnete-li se stylizovat své krátké vlasy do rozverného rozcuchu, ale lesklému a výraznému looku příliš nefandíte, pak vsaďte na speciální vlasovou gumu. Ta vlasům dopřeje silnou a tvarovatelnou fixaci, která vydrží po celý den.

A pokud se potýkáte s opravdu jemnými vlasy a ve skrytu duše toužíte po oslnivém objemu, vyzkoušejte vlasový pudr, který se nanáší k vlasové pokožce jemným vmasírováním ke kořínkům. Díky svému složení pohlcuje nadbytečnou mastnotu pokožku a dodává vlasům odpovídající objem a matný vzhled.

Olej: Pro péči i lesk

Pokud pomineme základní funkci oleje – dokonale uhladit vlasy – pak nám tento produkt nabízí řadu dalších výhod, kterými můžeme svým vlasům zajistit určitý komfort.

Většina olejových přípravků je tvořena kombinací 100% přírodních olejů, které vlas regenerují a dodají mu oslnivý lesk a sílu. Mezi nejčastěji využívané se řadí olej arganový, kokosový, olivový nebo jojobový.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat