Levní a účinní spojenci pro krásu, které máte dávno doma

Možná vás také při pohledu na účet za nákup v drogerii či parfumerii napadlo, že kvalitní přírodní kosmetika je vážně zátěž pro rodinný rozpočet. Ovšem to nemusí být tak docela pravda. Spoustu účinných pomocníků, kteří zajistí krásnou a zdravou pleť či vlasy, máte dávno doma. Ve spíži či v ledničce.

Které zcela přírodní ingredience můžete využít?

Sůl

Obyčejnou sůl hravě proměníte v peeling, který si vaše pokožka zamiluje. Smíchejte ji třeba s trochou kokosového nebo olivového oleje, případně s ní lehce pokožku přejeďte jen tak, když je mokrá. Účinně odstraníte odumřelé buňky a pleti dodáte jiskru.

Jedlá soda

Že s ní pouze uklízíte nebo pečete? Chyba! Smícháte-li ji s vodou v tužší pastu, získáte prostředek, který uleví od zarudlých míst (pupínky, štípance apod.), ale také přirozené „bělidlo“ na zuby. Kromě toho ji pak můžete použít jako „masku“ pro své nehty zažloutlé neustálým lakováním.

Olivový olej

Nebo třeba kokosový, mandlový… Zkrátka kvalitní přírodní rostlinné oleje, jež si dáváte třeba do zálivky na salát, využijete i v péči o svou krásu. Vyživí pleť po sprše, dodají život zničeným a suchým vlasům, zbaví obličej zbytků make-upu, zvláční ruce či chodidla.

Ovesné vločky

Jemně mleté ovesné vločky poslouží jako skvělý peeling, maska z nich (s vodou, nebo s mlékem či jogurtem, případně s medem) funguje jako úleva pro pokožku zkoušenou nejrůznějšími zdravotními obtížemi (od některých druhů ekzému po akné). Vaši pleť také úžasně vyživí koupel ve vaně s ovesnými vločkami.

Med

Vyživí vlasy i pleť, působí protizánětlivě, takže pomůže s některými kožními obtížemi. Aplikovat jej můžete rovnou na pokožku či vlasy, ale jeho sílu podpoříte i tím, že jej přidáte do přírodních masek (třeba k jogurtu, nebo olivovému oleji či rozmačkanému banánu). Jeho výhodou je úžasná univerzálnost – hodí se totiž na všechny typy pleti, od suché po mastnou. A máte-li rozpraskané rty, uleví jim během chvilky.

Zelený čaj

Určitě znáte onen trik s chlazenými čajovými sáčky, který vás zbaví oteklých očí po probuzení. Ovšem zelený čaj obsahuje spoustu antioxidantů, jež prospívají pleti obecně, a to nejen když jej pijeme. Tento nápoj lze použít jako levnou, ale zato účinnou a výživnou pleťovou vodu.

Jablečný ocet

Lázeň z vody a jablečného octa a vody uleví unaveným nohám (a zjemní ztvrdlou kůži na patách), směs octa a vody zase zafunguje jako pleťová voda, již ocení především problematická pleť (jen pozor, ocet s vodou nařeďte alespoň v poměru 1 ku 8). Budete-li po mytí oplachovat vlasy směsí dvou dílů vody a jednoho dílu octa, zajistíte, že budou zbaveny každé nečistoty a budou se nádherně lesknout.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat