Netrpte ve vysokých podpatcích. Stačí znát pár triků

Nebude to snad už trvat dlouho a ke slovu zase přijdou lodičky či sandálky na vysokém podpatku, o kterých jsme si v mrazech a na náledí mohly nechat tak akorát zdát. Jenže pro spoustu z nás znamenají podpatky také spoustu bolesti. A často i zbytečné. Naučte se několik triků pro pohodlnější výšlapy na „vysoké noze“.

Odborníci mají jasno – vysoké podpatky našemu zdraví rozhodně nesvědčí. Nejenže ničí nohy, ale přispívají k potížím s páteří a dalším neduhům. Jenže málokterá žena dokáže takovým botkám celý život odolat a aspoň občas je neobuje. Patříte mezi ně i vy? Pak zkuste některý z následujících triků, které by vám chůzi na vysokých podpatcích mohly ulehčit.

Tajemství jménem deodorant

Vlastníte kuličkový deodorant? Skvělé! Pak jej lehce naneste na nohy tam, kde má bota švy nebo pásky. Deodorant zajistí, že noha bude spíše jemně klouzat, nikoli se o botu dřít. Mimochodem, je důležité použít deodorant, nikoli antiperspirant, ten by mohl mít opačný efekt.

Silikonová pomoc

V obchodech rovněž najdete speciální gely či tyčinky, které fungují podobně. Většinou obsahují silikon, který zajistí, že se noha v botě neodře. I když za takový výrobek možná zaplatíte víc než za deodorant, odměnou vám bude chodidlo bez puchýřů (a chůze bez bolesti).

Svázané prsty

Oblíbeným trikem některých celebrit je slepit lehce k sobě pomocí leukoplasti prostředníček a prsteníček nohy. Věří totiž, že tak znecitliví nervy, které jsou odpovědné za bolestivost nohy ve vysokých podpatcích. Ovšem nic se nesmí přehánět – pokud prsty „svážete“ příliš těsně, přerušíte do nich proud krve a nejenže se bolesti nezbavíte, ale zahráváte si se zdravím…

Mražené lodičky

Nechtějí se vaše střevíčky roztáhnout? Zkuste vzít igelitový sáček, naplnit jej z poloviny vodou, vložit jej do lodičky a botu takto strčit do mrazáku. Voda má při mrznutí skvělou vlastnost – postupně se roztahuje. A s tím bude roztahovat i vaši botku. Je jasné, že tento postup funguje lépe u kožených bot než už těch z umělých materiálů.

Večerní nákupy

Kdy nakupujete boty na vysokém podpatku, nechte návštěvu obchodu až na pozdější hodinu. Proč? Přes den nohy rády natečou (hlavně v teplém počasí, kdy podpatky rády nosíme), a tak s touto skutečností už budete při nákupu počítat.

Na velikosti záleží

Odborníci, ale i výrobci a prodejci obuvi upozorňují, že spousta lidí si nekupuje správnou velikost bot. Přitom s věkem se velikost chodidla mění – že jste měla ve dvaceti osmatřicítky, neznamená, že v padesáti vám botky této velikosti ještě budou… Takže nohu přeměřte a hlavně – zkoušejte, zkoušejte, zkoušejte!

Na první dobrou? Zapomeňte

Spousta žen si nové střevíčky hned druhý den obuje do práce. A už v poledne cítí, že vážně udělaly chybu, protože každý krok je provázen bolestí a počet puchýřů na chodidlech neutěšeně stoupá. Právě botky na vysokém podpatku se vyplatí nejprve trochu nanečisto „ochodit“. Obujte je doma, vyrážejte s nimi jen do nejbližšího obchodu… Zkrátka jim dejte čas, aby se přizpůsobily vašemu chodidlu. Vyhnete se tak bolestivým zážitkům.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat