Suchá a ztvrdlá pokožka? Péče o nohy se vyplatí

18.04.2018 | Krása a móda

Když mluvíme o zdraví, měli bychom myslet i na zdravé nohy. Právě ty jsou enormně namáhány a trpí různými neduhy. Všeobecně je známý problém plísní, potivosti nohou a s tím pochopitelně spojených pachů. Neméně aktuálním problémem je stav pokožky.

Pokožka nohou silně vysychá, potřebuje výživu a regeneraci. Jedním z důsledků nepříznivého stavu pokožky je rohovatění na hranách chodidel. Někdy je pokožka nápadně ztluštělá s prasklinami, které jsou velmi bolestivé. Prostě nohy potřebují ošetření jako kterákoli jiná část těla.

Vsaďte na vhodnou kosmetiku

K takovéto péči je vhodná kvalitní kosmetika. Jde o kosmetiku TOP GOLD  která nabízí deodorační přípravky proti ohrožení obuvi a nohou plísněmi, proti zápachu a pocení. Plísněmi jsou ohroženy i  nehty, a proto je zapotřebí se o ně starat. Dále arnikové balzámy na unavené nohy, s kostivalem lékařským a kaštanem koňským (chladivý a hřejivý). Tyto balzámy jsou  vhodné pro regenerační masáže.

Vraťme se k péči o pokožku. Péče o pokožku nohou je nutná, neboť vysychání pokožky se zhoršuje s věkem. Mazové žlázy postupně  produkují méně mazu. Proto je zapotřebí používat pravidelně regenerační a hydratační krém na nohy, aby docházelo k jejímu zjemnění a zvláčnění. Při aplikaci na paty pomáhá proti tvrdnutí kůže.

Tradice i kvalita

Pokud již došlo ke zrohovatění pokožky, kosmetika TOP GOLD nabízí gel na ošetření zrohovatělé pokožky. Pokožka se změkčuje a z jejího povrchu se uvolňují ztvrdlé částečky kůže. Gel je možno použít i na rozpraskanou pokožku. Doporučujeme ztvrdlou pokožku silně gelem na noc potřít, přiložit bavlněnou látku a pak zabalit nohu do igelitu. Pokožka se lépe odlupuje.

Výraznější účinky na vyschlou pokožku má i řada Topderm, jež se hodí také k ošetření všech typů problémové pokožky. Kosmetika Topderm obsahuje krém na problémovou pokožku rukou a zvláčňující emulzi na tělo, která je navíc vhodná i pro diabetiky.

Krém i emulze zvláčňují díky složkám jako např. urea, Lactil komplex, glycerin. Dále obsahují složky s dermoprotektivním účinkem (zejména přírodní vitamin E z pšeničných klíčků, avokádový olej a další.

Výrobky změkčují nadměrný tvrdý povrch kůže. Tyto výrobky jsou vhodné i pro diabetiky.

K odstranění odumřelých buněk  přispívá  bylinná koupel na nohou a koupelové soli.

Výrobky dle vlastních receptur vyrábí desítky let česká firma Chemek laboratoře spol. s r.o.

Řada výrobků je k dostání v lékárnách. Největší nabídku těchto produktů má pro lékárny velkodistributor léčiv Phoenix.

Více informací najdete na chemek.cz

O produkty české společnosti Chemek laboratoře spol. s r.o. můžete soutěžit také na Bety.cz! Soutěž probíhá ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Domácí granola

(2 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat