Přírodní léky na strie. Doma je máte určitě i vy

Najdete si každý den trochu času na ošetření pokožky s pomocí aloe vera, vaječného bílku nebo citronové šťávy? Pak je tu vysoká šance, že svůj boj nad striemi nakonec vyhrajete na celé čáře. Kterého pomocníka vyzkoušíte jako první?

Rapidní zhubnutí nebo ztloustnutí, těhotenství, puberta, nadšení pro sportovní kulturistiku… Případů a situací, jež na pružnost pokožky kladou zvýšené nároky, bývá v životě spousta. Výsledkem tělesných změn jsou zpravidla trhliny ve vazivové vrstvě kůže, nechvalně známé jako strie. Typickým místem výskytu kosmetické patálie jsou pak dolní partie břicha, prsa, stehna a hýždě. I vy máte se striemi co dočinění, což vám hodně snižuje sebevědomí? Zbystřete všechny smysly, řešení vašeho problému možná máte na dosah…

Drahá chemie versus levná příroda

Tak samozřejmě, v drogeriích se nabízí široká škála produktů, které slibují, že s nevzhlednými jizvami zatočí. Otázkou však je, jak je to s jejich stoprocentní účinností. V potaz se musí vzít i cena, jež obvykle nebývá zrovna nejnižší. Ještě dřív, než se rozhodnete za kupované zlepšováky utratit celé jmění, zkuste dát šanci přírodním prostředkům. Konkrétně tyhle by vás svými schopnostmi mohly příjemně překvapit!

Aloe vera, zelená pro změny k lepšímu

Květina aloe vera je známá díky svým antibakteriálním a omlazujícím vlastnostem již celá staletí, přičemž se o jejích blahodárných přínosech pro krásu vypráví učiněné legendy. Jsou založené na pravdě? Udělejte si o tom obrázek sami a zkusíte sílu této rostliny na vlastní kůži, a to doslova. Unikátní gel z aloe vera obsahuje celou řadu vitaminů i minerálů, působí antibakteriálně a podporuje regeneraci buněk. A přesně tohle se vám teď náramně hodí! Neváhejte s ním tedy masírovat postižené oblasti každý den. Pro jistotu raději vícekrát.

Vaječný bílek jako tajný triumf

Vzhledem k tomu, že vajíčka jsou nabitá bílkovinami, jako možná varianta se vyloženě nabízejí. Obzvláště bílek je famózním kosmetickým přípravkem, neboť kůži zpevňuje, předchází jejímu zarudnutí, zatímco přispívá k obnově buněk. Dokonce funguje i na akné, ale o tom až jindy. Číňané používali bílek jako lak na nehty již ve 3. tisíciletí př. n. l., vám dnes pomůže se striemi. Stačí si ho aplikovat na místa, která vám nedají spát, nechat působit, poté ho jednoduše sloupnout a pozůstatky omýt vodou. Čím častěji budete tuto kúru opakovat, tím dříve se dostaví výsledky.

Citronová šťáva jako svěží zachránce

Každodenní masáž citronovým nektarem je báječným domácím řešením strií. Co je na kyselém, kulatém a žlutém plodu tak zvláštního? Předně to, že obsahuje vysoký podíl vitaminu C, který stimuluje tvorbu kolagenu. Dále má také bělicí účinky, které mohou tmavé skvrny na pokožce výrazně zesvětlit. A když se obojí spojí dohromady, nemůže to dopadnout jinak, než dobře. Jdete do toho?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat