Přírodní spojenci pro krásnou pleť. Znáte je?

25.04.2018 | Krása a móda

Není snad žena, která by nepečovala o svou pokožku. Základem je samozřejmě zdravý životní styl a také vyvážená strava plná látek, jež stav pleti pozitivně ovlivňují. Ovšem rozhodující vliv má také kosmetika, kterou používáme a která jí dodá hydrataci a výživu zvenčí. Takovou je i limitovaná kolekce Fialka od Manufaktury. Dva produkty z této řady vyzkoušely i naše testerky. Přečtěte si jejich hodnocení a recenze. Máte stejné zkušenosti?

Co je na talíři...

Jak už jsme zmínili v úvodu, výživa má na stav pleti neoddiskutovatelný podíl. Víte ale, co vlastně zařadit na jídelníček, abyste zpomalila stárnutí své pokožky?


O pokožku je třeba pečovat zevnitř i zvenku. Skvělým pomocníkem je sprchový gel a šampon v jednom z edice Failka od Manufaktury, který pleť nejen hydratuje, ale i provoní.

S přibývajícím věkem pleť ztrácí svou vláčnou poddajnost. Přesně v takových okamžicích se objevují první vrásky. Chcete tento proces zpomalit? Pak se nevyhýbejte zdrojům omega-3 mastných kyselin, které pomáhají bojovat proti škodlivým účinkům volných radikálů, čímž zpomalují stárnutí. Naleznete je například v lososu, tuňáku, makrele, sardinkách, hovězím mase nebo vlašských oříšcích. Jejich neskromnou zásobárnou jsou také lněná semínka nebo mléčné výrobky.

Další „omlazovací potravinou“ jsou vajíčka. Poskytují tělu spoustu bílkovin, které tělo efektivně využije k opravě poškozených buněk. Zároveň z nich načerpáte i biotin neboli vitamin B7, jež je důležitý pro ochranu pokožky proti vysušování. Zkrátka a dobře – vajíčka jsou víc než jen chutnou snídaní!

Možná první dvě jmenované skupiny potravin nebyly žádným překvapením, nicméně jednoho spojence pro krásnou pleť byste možná nečekala. A tím jsou fazole! Ty díky svým obsaženým složkám podporují krevní oběh, což je pro krásu jen vítané. Také vám nabízejí mnoho bílkovin a minerálů užitečných při regeneraci kožních buněk. Tím dochází ke zpomalení biologického stárnutí a celkovému zlepšení kvality pokožky.

Fialky pro krásu

Skvělým pomocníkem ve snaze o krásnou pleť a vlasy jsou také fialky. Tato nenápadná jarní květinka, která omamně voní, stála pro své blahodárně hydratační, zjemňující a omlazující účinky již před sto lety za tajemstvím nejedné obdivované dámy. Podobný zážitek si mohlo dopřát i 30 z našich testerek, které vyzkoušely Velejemný sprchový gel & vlasový šampon s fialkou a mandlovým olejem a Omlazující hydratační & revitalizující pleťovou mlhu s výtažky z fialek a mandlí od české značky Manufaktura. Jak byly spokojené?

„Manufakturu mám velmi ráda a pravidelně od nich zkouším nové výrobky. Byla jsem velmi nadšená z tohoto testování. Oba produkty mě nezklamaly - jak jsem očekávala. Zamilovala jsem si pleťovou mlhu, určitě si pořídím další balení. Krásně osvěží a také hydratuje pleť, na horké letní dny bude ideální. Má nádhernou vůni, kterou bych brala i jako voňavku. Sprchový gel je také skvělý. Krásně pokožku umyje a voní také stejně nádherně. Další plus jsou krásné obaly. Určitě doporučuji na 100%, nesrkývala nadšení testerka avrilicka.

„Oceňuji krásné balení, které může posloužit i jako milý dárek. Sprchový gel má nádhernou vůni a jeho konzistence je na těle velice příjemná. Co se týká mlhy na obličej, tak se s tím setkávám poprvé a jsem překvapená, že nezanechává na obličeji žádný mastný film, příjemně osvěžuje. Jsem schopna si ho stříkat každou chvilku neboť ta vůně je skvělá, chválila testerka Luccy.


Pleťovou mlhu i sprchový gel a šampon s výtažky fialek od české značky Manufaktura si naše testerky nemohly vynachválit.

„Velice mě nadchlo balení, ve kterém testovací produkty přišly. Fialka je nádherná vůně a velice intenzivně voní při použití obličejové mlhy, po nastříknutí byl obličej hydratovaný a osvěžený, mlha nedráždí obličej, což je dobře. Sprchový gel v kombinaci s šamponem skvěle voní. Zamilovala jsem si na 100 % obličejovou mlhu. Doporučím každému, aby produkty vyzkoušel, určitě si jeden z nich každý zamiluje, zhodnotila testerka Renattka.

„Značku Manufaktura mám velice ráda. Zkušenost mám s moha jejími produkty. Vyzkoušela jsem snad z každé její limitky něco. Nemůžu říct, že by mi nějaká nevyhovovala. A tak samo je to i s řadou Fialka. Jsem naprosto nadšená z její jedinečné vůně. Sprchový gel je příjemný a vůně zůstává dlouho z pokožky cítit. Stačí jen malé množství a i tak udělá intenzivní pěnu. Zkoušela jsem gel i na vlasy a po použití jsou krasně jemné a lesklé. Nebylo potřeba používat už kondicionér. A mé okolí mě chválí, jak krásně mi vlasy voní. Z pleťové mlhy jsem taky nadšená. Používám jako základ před make-upem. Pro hydrataci pleti a to splňuje. Už jsem navštívila obchůdek Manufaktura a dokoupila si ještě do sady krém na ruce a sirup (mňam). Vše vřele doporučuji,“ napsala testerka Amens.

Hodnocení všech testerek najdete ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pstruh s rajčaty

(3 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat