Zatočte s lupy jednou provždy. Na vině bývá špatný jídelníček a nesprávná technika mytí

12.06.2018 | Krása a móda

Vyzkoušeli jste snad každý přípravek, který zaručoval stoprocentní úspěšnost v boji proti lupům a stále se potýkáte se „zasněženými“ rameny? Tmavé oblečení vůbec nepřipadá v úvahu, pokožka hlavy vás svědí a pálí a vy se lupů ne a ne zbavit? Neřešte jenom důsledek. Hledejte příčinu!

Špatná technika mytí

Jednou z lépe řešitelných příčin vzniku lupů je nedůkladné oplachování vlasové kosmetiky a nadměrné zatěžování pokožky hlavy, používáním příliš velkého množství. Používáte šampon, kondicionér, masku, pak vlasový olej a mezi mytím si pomáháte suchým šamponem? Mnoho přípravků pokožku a vlasy zatěžuje, i když to na první pohled vypadá, že jsou vlasy zdravé a plné života. Omezte svůj výběr pouze na kvalitní, ideálně přírodní šampon, malé množství kondicionéru pro snadné rozčesání a nezapomínejte na důkladné opláchnutí.

Zbytky kosmetiky mohou pokožku dráždit a vysušovat nebo naopak nadměrně mastit. I mastná pokožka může produkovat nadměrnou tvorbu kožních šupinek. Vlasy oplachujte pod tekoucí vodou.

Stravovací návyky

Vaše tělo umí navenek prozradit i to, že ho špatně či nedostatečně živíte. Nejen obezita či hubenost prozradí, že váš jídelníček není správně vyvážený. I drobné náznaky, jako lámavost nehtů nebo právě lupy ve vlasech mohou být následkem špatné výživy.

Časté střídání diet, překyselení organismu nebo přemnožení kvasinek může tvorbu lupů vyvolat. Nehledejte tedy jen na hlavě. Zaměřte se na celkový stav. Dokonce i stres může být při tvorbě lupů viníkem.

Kdy vyhledat odborníka

Když nezabere výměna kosmetiky, prostředky z lékárny, ani zdravá strava, nebo když se objevují zarudlé mapy i v obličeji či jinde po těle, pokožka úporně svědí, je načase vyhledat pomoc odborníka. Lékař provede stěr a na základě výsledků pomůže určit v čem je problém a doporučí vhodnou léčbu.

Neotálejte s návštěvou moc dlouho. Zbavit se lupů je běh na dlouhou trať, ale pokud domácí léčba nezabere do několika týdnů, měli byste svůj problém začít řešit právě s lékařem.

Podpořte zdraví svých vlasů

Pomoci si můžete zvenku i zevnitř. Existuje nespočet „babských rad“, jak mít krásné vlasy. Jednou takovou je vytvoření odvaru z tymiánu. Bylinku vylouhujte v jednom litru vody a výluhem pak opláchněte umyté vlasy. Stejně blahodárně prý působí vymačkaný citron ve vlažné vodě nebo odvar z kopřiv.

Určitě neuškodí, když doplníte selen a zinek, třeba ve formě tabletek nebo samotnou stravou. Zinek obsahují například játra nebo hovězí maso. Selen najdeme v luštěninách, oříšcích, rybách nebo vejcích.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat