Navlhčit a netlačit. I peeling pokožky má svá pravidla

26.06.2018 | Krása a móda

Trápíte se s mdlou, suchou a olupující se pokožkou? Zbavte se odumřelých buněk s pomocí peelingu. Nejen obličej, ale celé vaše tělo ocení regeneraci v podobě odstranění staré kůže a její jemné prokrvení. Pleť je díky tomu hladká, a působí zdravěji. Ale i tato zdánlivě jednoduchá procedura má svá pravidla.

Očista pro všechny

Používání peelingu je vhodné a doporučuje se pro všechny typy pleti. Od normální, přes mastnou, až po tu suchou. Existují i speciálně upravené peelingy pro citlivou či stárnoucí pleť, které obsahují velmi jemné abrazivní částečky, které pleť nenarušují a zároveň je bez konzervantů a chemických látek. Peeling postačí používat jednou či dvakrát do měsíce.

Vždy používejte na vlhkou pleť

Nikdy nepoužívejte peeling na suchou pokožku, způsobil by především odřeniny a ošklivé podráždění. Je třeba nejprve obličej navlhčit a poté aplikovat peeling, který je v případě potřeby taktéž možno naředit vodou.

Netlačte

Peeling aplikujte na obličej či tělo a jemnými, krouživými pohyby masírujte. Vyhněte se podrážděným místům nebo plochám s vyrážkou či poraněním. Vyhněte se také peelingům s příměsí např. třtinového cukru nebo mořské soli. Obojí obsahuje malé krystalky s ostrými hranami, které by vaši pleť mohly nepříjemně podráždit. Sůl navíc pokožku vysušuje. Neprovádějte peeling příliš často. Narušujete tím přirozenou ochranu kůže.

Hydratace

Po peelingu pleť pořádně promažte hydratačním krémem nebo mlékem. I když to tak nepůsobí, peeling není k vaší pokožce příliš šetrný, proto je důležité po proceduře pleť zklidnit.

Výhody peelingu

  • Hebká pokožka odlupující se kůže.
  • Mladistvý a svěží vzhled pokožky.
  • Podporuje krevní cirkulaci a pomáhá detoxikovat tělo.
  • Pomáhá hydratovat pokožku.
  • Snížení vzniku tmavých nebo stařeckých skvrn.
  • Minimalizuje vzhled velkých pórů.
  • Snadnější a důkladnější holení.
  • Předcházení vzniku zarostlých chloupků.

Vyrobte si doma

Kvalitní peeling si můžete vyrobit i v pohodlí domova. Na jeho výrobu budete potřebovat: 1/2 šálku bílého jogurtu, 1/2 šálku celých vloček (lehce rozmixujte), lžíci olivového oleje, dvě lžíce mleté kávy.

Všechny ingredience smíchejte dohromady a aplikujte na navlhčenou pokožku. Jemně masírujte krouživými pohyby a na závěr opláchněte. Peeling je vhodný na obličej i celé tělo. Kofein obsažený v kávě pleť vypne a vyhladí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat