Nosíte gelové nehty? Koledujete si o problémy se zdravím

30.06.2018 | Krása a móda

Mnoho dnešních žen propadlo gelové či akrylové manikúře. Bohužel tento ne vždy pěkný výtvor na rukou kdejaké z nás může uškodit nejen kvalitě našich nehtů, ale i našemu zdraví. V poslední době se ukazuje, že především nekvalitní gelové nehty mohou být opravdu nebezpečné.

Američtí vědci se už dlouho zabývají výzkumem látek, které se používají při výrobě gelových či akrylových směsí a shodují se, že látky v nich obsažené zvyšují riziko onemocnění rakovinou.

UV záření

Kdysi se o vlivu UV záření spekulovalo při používání solárií. Dnes už o jejich nebezpečnosti pochybuje jen málokdo. Stejné je to s lampami na gelovou manikúru. Právě UV záření je jedním z rizikových faktorů pro vznik zhoubného bujení. UV záření z LED zdrojů využívaných v manikúře může podle vědců vyvolat některé druhy nádorů.  

Chemie a zase chemie

Obvykle se podkladové tipy přilepují akrylovým lepidlem, které může obsahovat kyanoakryláty. Následně se používají akrylové a gelové směsi, které obsahují škodlivé látky, jako jsou metylometakryláty, ethylmetakryláty nebo peroxid benzylu. Takto dráždí sliznice a dýchací cesty, mohou způsobovat astma, neplodnost, nevolnost i bolest hlavy.

Co oči nevidí…

Nesmíme zapomenout na fakt, že pod neprodyšným povrchem není vidět, zda na nehtu neprobíhají nějaké změny. Především ty signalizují závažné změny, které v organismu probíhají. Nemusí se jednat vždy o nádory, ale i určité druhy plísní či jiných chorob nehtu, kterých si pod nánosem umělé hmoty, obzvlášť pokud si nehty necháváte lakovat mezi jednotlivými vrstvami, nemusíte ani všimnout.

Méně je více

Pokud si tento typ úpravy nehtů nedokážete odpustit, snažte se nemít gel na rukou permanentně. Nehty si potřebují odpočinout a zregenerovat se. Proto byste k jejich aplikaci měly přistupovat pouze příležitostně. Pokud si necháte modelovat nehty na svatbu či jinou společenskou událost, jistě vám to nijak neublíží, ale nosit je celoročně dermatologové rozhodně nedoporučují.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat