Už jste slyšeli o africkém černém mýdle? Poznejte jeho kosmetické schopnosti

Jeden produkt, co dokáže zpomalit stárnutí, důkladně vyčistit pleť, odstranit odumřelé kožní buňky a léčit akné? No jistě! Když jde o africké mýdlo, vůbec o tom nepochybujte. Navíc je 100% přírodní a vhodné pro všechny!

Černé mýdlo vlastní výroby používají africké ženy již stovky a stovky let, přičemž jeho receptura se předává z generace na generaci jako rodinné tajemství a dědictví. Byla byste pro něco takového vyzkoušet? Můžete. I na našem trhu se tenhle stoprocentně přírodní produkt nabízí, což je jistě skvělá zpráva pro všechny odpůrce chemie a všudypřítomných toxinů. Co je na černém mýdle tak zvláštního? Lze říct, že úplně všechno…

Ingredience, které se nevidí každý den

Hlavní složky tradičního afrického mýdla jsou vskutku originální každým coulem. Tahle trochu jiná kosmetika totiž obsahuje slupky z banánů, které jsou zdrojem celé řady vitaminů a minerálů. Dále kakaové boby, jež jsou bohaté na antioxidanty i kokosový olej, což je „dodavatel“ hydratace. Nechybí ani bambucké máslo, o němž je známo, že regeneruje poškozené kožní buňky a stimuluje výrobu kolagenu. Zbylé ingredience se liší v závislosti na receptu, většinou však jde o med, různé byliny, oves či aloe vera. Směs těchto látek dokáže s vizáží nevídané věci. Které konkrétně?

Delší mládí, méně vrásek

Jak již bylo zmíněno, mýdlo z Ghany se může pochlubit nemalým množstvím antioxidantů. Tyto látky, které působí proti škodlivým účinkům oxidačních procesů probíhajících v organismu, zpomalují stárnutí, přičemž působí velmi příznivě na celkovou vitalitu pokožky. Nutno dodat, že ji také chrání před poškozením a vnějšími vlivy.

Rázná stopka akné

Africký zkrášlující zlepšovák je rovněž účinným bojovníkem proti akné. Za to lze poděkovat kokosovému oleji, který vyvažuje pH pleti a zklidňuje podráždění. Kus práce odvádí i jeho antibakteriální a protizánětlivé účinky. Zmínit musíme i přítomnou kyselinu olejovou, která ve spolupráci s kyselinou linolovou dohlíží na hydrataci i hloubkovou léčbu.

Skvělý peeling, který stojí za vyzkoušení

Africké mýdlo je organické, továrně nezpracované a tepelně neupravované. To znamená, že je v podstatě kusem rostlinné hmoty s hrbolatým povrchem. Díky tomu vám báječně poslouží jako peeling a čisticí prostředek v jednom. Vzhledem k tomu, že má antimikrobiální vlastnosti a přirozeně hydratuje, nemusíte se jeho používaní vůbec bát. Je vhodné pro všechny věkové kategorie i typy pleti!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat