Jak spolehlivě poznat, že váš nový krém nebude pro vaši pokožku to pravé

Zatímco někteří lidí mohou měnit kosmetiku, aniž by jim to jejich pokožka dala jakkoli najevo, pro většinu z nás je nový krém, tělové mléko nebo třeba make-up velkou neznámou. Jak naše pleť zareaguje? A jak vlastně rychle poznat, že tahle novinka nebude tím pravým ořechovým?

Tohle jsou jasná znamení, že vaše kůže nesdílí vaše nadšení z nového kosmetického produktu.

Pálení, štípání

Nanesli jste nový krém a pociťujete jemné pálení, štípání, svědění či jiné nepříjemné účinky? Pak na nic nečekejte a novinku ze své kůže opatrně smyjte. Vypadá to totiž, že jste přecitlivělí na některou ze složek kosmetického produktu. Pokud víte, že máte opravdu náchylnou pleť, ještě než krém apod. nanesete na obličej, vyzkoušejte jej na méně viditelném místě. Jestliže se objeví zarudnutí, vyrážka nebo výše popsané pocity, je jasné, že s touhle novinkou jste šlápli vedle.

Nepříjemná krupička

Vaše pokožka také může zareagovat na nový krém jemnou vyrážkou, jakousi krupičkou, která nemá nic společného s akné apod. Je zkrátka rovněž reakcí na nějakou složku v kosmetice a také nevěští nic dobrého. Znamená totiž, že vaše radost z nového přípravku nebude trvat dlouho…

Pupínek, kam se podíváš

A když už jsme u vyrážek. Ačkoli na akné a ucpané póry příliš netrpíte, najednou si při pohledu do zrcadla připadáte zase jako v pubertě? Ano, na vině může být opět nová kosmetika. Možná některá z jejích složek napomáhá na vašem obličeji k ucpávání a následnému zanícení pórů, možná je na vaši pokožku příliš mastná.

Suchá, nebo mastná

Občas naše pokožka zareaguje na nevhodný přípravek nadměrným maštěním, takže po pár hodinách od nanesení krému či make-upu vypadáme, jako by nám někdo namočil obličej do oleje, nebo naopak přílišným vysoušením. To pak pozorujeme v zrcadle nevzhledné šupinky a odloupávající se kůži. Možná jste si nezvolili přípravek odpovídající vašemu typu pleti, každopádně je jasné, že tahle novinka vám radost dělat nebude.

Co je to s tím make-upem

Používáte před nanesením make-upu hydratační krém, jenže najednou vaše líčení vypadá spíše jako maska, případně se drolí nebo na tvář vůbec nepřilne? Ano, hádáte správně, na vině může být právě nový krém, který zabraňuje make-upu ve vstřebání se. Pokud vám jinak vyhovuje, nechejte si ho třeba k večerní péči o pokožku, ale před líčením sáhněte po lehčím krému či séru.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat