Výrobci džínsů diskriminují ženy extrémně malými kapsami

Pohlavní diskriminace existuje také v oblečení. A není to žádná nadsázka či feministická uštěpačnost. Britští sociologové zjistili, že kapsy dámských kalhot jsou zcela nepoužitelné. Dámské kalhoty mají o osmačtyřicet procent menší kapsy než stejně velké kalhoty pánské.

Společnost The Pudding zabývající se genderovými rozdíly ve společnosti otestovala osmdesát velikostí dvaceti nejběžnějších výrobců džínsů. Pánské kalhoty měly o osmačtyřicet procent větší a o 6,5 procenta širší kapsy než stejně velké kalhoty dámské. Dámská kapsa je nepraktická a téměř nic se do ní nevejde.

„Kapsy u dámských kalhot mají funkci ryze estetickou a jsou naprosto nepraktické,“ tvrdí autoři ze společnosti The Pudding.

Do kapsy dámských kalhot se nevejde telefon, peněženka a mnohdy ani klíče. Je fakt, že dámy většinou nevycházejí bez kabelky či jiného doplňku, v němž tyto věci nosí. Ale pokud chce dívka či žena vyběhnout nalehko a vzít si mobil, klíče a peněženku, pak jsou jí kapsy kalhot k ničemu.

„Jen deset procent ze zkoumaných značek džínsů dokáže pojmout alespoň ruce své majitelky, zatímco u pánských verzí se vejde mužská pěst ve stu procent případů,“ tvrdí autoři z The Pudding.

Nejsou džíny jako džíny

Džíny  s malými či velkými kapsami  patří k základním kouskům šatníku skoro každé ženy. Však jich také v obchodech seženete nepřeberné množství! Až má člověk kolikrát problém vyznat se ve všech těch názvech a označeních. Co znamenají ta nejčastější?

Slim/Skinny

Slimky nebo skinny (bez přívlastku super) sluší překvapivě i křivkám. Opět se vyhněte sníženému pasu (opticky zkracuje postavu!), a pokud máte plné tvary, zůstaňte u tmavší varianty. Důležitá je i elasticita. Pokud jsou džíny příliš elastické, neutajíte v nich vůbec nic. Pakliže nemáte úplně štíhlé nohy, volte pevnější  klasický denimový  materiál a nikoli jeggings, tedy jakousi kombinaci džínů a legínů.

Straight

Rovně střižené džíny patří ke klasice, která neomrzí. Nosí se převážně v užší variantě. Pozor, k trendům letošního roku patří výrazné zkracování nohavic! Zatímco kotníková délka může být stále lichotivá, u čehokoli kratšího musíte počítat se zkrácením postavy. Pokud tedy neměříte metr osmdesát, „cropped“ typům se vyhýbejte obloukem.

Bootcut

Rovné džíny se pod koleny začínají mírně rozšiřovat. Jak vyplývá z názvu, kalhoty byly původně zamýšlené k botám, které měly částečně překrývat. Bootcuty sluší ženám s plnějšími křivkami, které mají výrazné boky, nosit je doporučujeme opět ve verzi s klasickým nebo vyšším pasem. Přestože momentálně nepatří k nejoblíbenějším, jde o klasiku, která nestárne.

Boyfriend jeans

Boyfriendy jsou v kurzu už několik sezon a jako jedny z mála mívají snížený sed. Co se týče výšky pasu, seženete klasické i ty, které v podstatě visí na bocích. Boyfriendy sluší štíhlým ženám a příliš nekorespondují s širokými boky. Ideální jsou pro rovnou, téměř klučičí postavu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat