Přírodní léčba cystického akné. Pomocníky máte v kuchyni

Už nějakou dobu vaši psychiku ničí cystické akné? Dokud nezkusíte jablečný ocet, dobromysl obecnou nebo aloe vera s okurkou, ještě se nevzdávejte. Tyto prostředky mají totiž jako likvidátoři pupínků tu nejlepší pověst!

Že problematická pleť je typickým synonymem pro bouřlivé dospívání? Kdepak, v dnešní době totiž s pupínky stále častěji bojují i dospělí, přičemž u některých jedinců přetrvávají až do padesátého roku života. Pokud jde navíc o akné cystické, které oproti tomu „klasickému“ postihuje hlubší kožní tkáně, je situace ještě o něco dramatičtější, neboť tenhle nešvar s sebou nese i vyšší riziko hůře léčitelných jizev. O zničeném sebevědomí ani nemluvě! Kde hledat první pomoc? No přece v kuchyni. Kdo nebo co vám nabízí své služby?

Jablečný ocet, multifunkční parťák do nepohody

Tekutý elixír má mnoho zajímavých schopností. Přispívá například k léčbě angíny, astmatu, migrény nebo žaludečních obtíží. Spolehnout se na něj dá také v případě křečových žil a lehkých popálenin. Ovšem i jako léčitel cystického akné sklízí nemalé úspěchy! Díky svým antiseptickým, protizánětlivým a antibakteriálním vlastnostem dokáže zničit bakterie, které infikovaly ucpaný pór, a zároveň „vysušit“ přebytečný maz. Smíchejte jablečný ocet s vodou v poměru 1 : 3, směs naneste na postižená místa a nechte ji deset minut působit. Alfou i omegou účinnosti této kúry je každodenní opakování.

Oregano, poklad ze zahrádky

I dobromysl obecná má schopnosti, které si s problematickou pletí hravě poradí. Ponechte sušenou bylinu louhovat v šálku vroucí vody, poté sceďte a vyčkejte, než tekutina zchladne na pokojovou teplotu. Jakmile se tak stane, namočte si v ní vatový tampon a ošetřete jím obličej. Po půlhodině si tvář omyjte vlažnou vodou. Kromě toho, že oregano zabírá na „uhříky“, také zbavuje pokožku přebytečné mastnoty, zmenšuje rozšířené póry a uklidňuje svědivé vyrážky – kdekoli na těle.

Aloe vera s okurkou, báječná spolupráce

Gel ze sukulentní rostliny aloe vera obsahuje antioxidanty, minerály, aminokyseliny a necelé dvě stovky enzymů. To je také důvod, proč je tento blahodárný nektar jedním z nejúčinnějších kosmetických zlepšováků s léčivými schopnostmi. Okurka zase pleť pro změnu zklidňuje a povzbuzuje ji, aby si udržela hladinu kolagenu. Promíchejte tyto dvě ingredience, čímž získáte efektivní masku. Ideální doba působení je 20 minut, poté odstraňte všechny pozůstatky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:28
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat