Zkrásněte s limetkou. Vybělí stařecké skvrny a odstraní odumřelé kožní buňky

Limetky jsou plné vitaminů a živin. Někteří je přidávají pouze do nápojů nebo koláčů, což je veliká škoda. Citrusový plod stromu Citrus limetta se totiž dá použít i externě, a to ke zlepšení vzhledu pokožky!

Limetka je zelená sestra citronu. Bývá nedílnou součástí mnoha kuchyní, například té mexické, thajské či španělské. „U plotny“ jí však bývá škoda! Jak s její pomocí můžete vylepšit svůj vzhled?

Očista obličeje

Bakterie v kožních pórech? Tak to už ne! Antibiotické vlastnosti limetky pomáhají při snižování růstu bakterií, které se podílejí na vzniku akné. Zároveň redukují nadměrnou produkci kožního mazu.

Konec rozšířeným pórům

Při lokální aplikaci limetka bojuje proti rozšířeným pórům a celkově rozjasňuje pleť. Pro co nejlepší výsledky kromě externího nanášení pijte limetkovou šťávu s teplou vodou a organickým syrovým medem. (Vždy ráno na lačný žaludek.)

Účinný peeling

Kyselina citronová v limetkách odstraňuje odumřelé kožní buňky. Pokud limetkovou šťávu smícháte s cukrem, získáte velmi účinný peeling!

Ošetření tmavých skvrn

Stařecké skvrny či skvrny od slunce? Taky žádný problém. Bělicí vlastnosti limetek jsou báječné! Stačí nanést, nechat 30 minut působit a umýt. Při pravidelném nanášení tohoto zázraku tmavá místa vyblednou rychlostí blesku.

Anti-aging efekt

Přítomnost vitaminu C a antioxidantů zpomalují produkci melaninu, který se hromadí v kůži. Výsledkem je změna barvy pokožky a další známky stárnutí. To limetka nedopustí. Díky ní můžete vypadat mladší. Zároveň s její pomocí zlepšíte elasticitu a podpoříte růst nových buněk.

Ochrana před infekcemi

Antibiotické a antioxidační vlastnosti limetky chrání pokožku před infekcemi. Limetky také urychlují hojení ran a uklidňují suchou pokožku. Tak co, vyzkoušíte třeba masku z kurkumy a zeleného čaje?

Zelený čaj obsahuje antioxidanty a fytochemikálie, které pomáhají redukovat vrásky. Kurkuma se zase může pochlubit antioxidanty s protizánětlivými vlastnostmi, které pomáhají předcházet vzniku nových vrásek. Jedná se tedy o výhru v loterii.

V misce smíchejte lžíci limetkové šťávy, dvě lžíce zeleného čaje a špetku kurkumy. K aplikaci na obličej použijte kousek bavlněné látky. Směs nechte tři minuty působit a naneste další vrstvu. Poté vyčkejte 10 minut, obličej opláchněte vodou a osušte ručníkem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat