Poznejte tajemství zdravých vlasů, kůže i nehtů

Dieta a životní styl hrají velkou roli v tom, jak vypadají vlasy, kůže a nehty. Kosmetický průmysl postavený na nadějích a snech se podílí na milionových obratech, nicméně stále platí zákony přírody. Když se nebudete držet jednoduchých zásad, ani zázračné produkty z drogerie vás nezachrání!

Psychologické studie tvrdí, že se první dojem vytváří během sedmi až sedmnácti vteřin od prvního kontaktu. Navíc 55 % názorů lidí vychází z (fyzického) vzhledu. Je tedy třeba vypadat k světu. Co když ale vaše pleť, vlasy nebo nehty rozhodně nejsou reklamou na zdraví a krásu? Možná děláte chybu v několika oblastech!

Přehodnoťte své rutinní návyky

Stylingové návyky mají velký vliv na celkový vzhled. Řeč je pochopitelně o kosmetice. Drsné chemikálie vysušují a jinak ohrožují vzhled a integritu vlasů, kůže a nehtů. Chcete-li, aby k tomu nedocházelo, pečujte o své tělo správně a vybírejte přírodní, organické, netoxické produkty.

Škodlivé sloučeniny a přísady v kosmetických výrobcích mohou ohrozit vaše dlouhodobé zdraví. Konzervační prostředky a změkčovadla v takovém laku na nehty prý podle vědců dokonce mění DNA. Navíc je vhodné vyhýbat se parfemovaným produktům, neboť termín „vůně“, je neregulovaný a může znamenat téměř jakoukoli chemickou látku. Pozor i u barev na vlasy. Některá barviva patří ke známým karcinogenům.

Změňte jídelníček

Nepodceňujte roli, kterou hraje zdravá výživa. Vitamin C je rozhodující pro udržení kolagenu a pružnosti pokožky. Strava je obecně klíčová v rámci udržení zdravých vlasů, pokožky a nehtů. Ve skutečnosti k prvním příznakům výživových nedostatků (třeba v souvislosti s vitaminem B12), patří ztenčující se vlasy se sklony k jejich lámání a třepení.

Také příliš málo zinku, biotinu nebo jódu může ovlivnit vzhled a integritu vašich vlasů a nehtů. Proto se ujistěte, že denně konzumujete různorodé množství barevných a výživných potravin. V případě, že holdujete alkoholu, mějte na paměti, že právě on se podílí na předčasném stárnutí pokožky, vráskách, kopřivkách, psoriázách a změnách barvy kůže.

Pravidelně se hýbejte

Vědci zjistili, že pravidelné cvičení podporuje omlazování pleti. Můžete také využít detoxikaci pokožky s pomocí sauny nebo bikram jógy. Každý krok směrem ke kráse se počítá!

Upřednostněte spánek

Tmavé kruhy pod očima jsou tím nejmenším, co vás po probdělé noci může potrápit. Spánková deprivace startuje kaskádu hormonálních změn, které negativně ovlivňují, jak vaše buňky po celý den fungují. A věřte, že to není nic pěkného. Nedostatek odpočinku přispívá k vráskám i předčasnému stárnutí. Podobně to funguje i u kouření či nadměrnému vystavení se slunci, kouři, toxinům ve vzduchu a chlorované vodě. Takže, děláte pro svoji krásu skutečně všechno?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:44
5 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:54

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat