3 šperkařské trendy letošního podzimu a zimy, které musíte mít

23.10.2018 | Krása a móda

Podzim už kompletně převzal vládu nad krajinou a zatímco příroda hýří barvami a těší se z toho, jak krásně je ustrojená, jistě i vaše šperkovnice touží po oživení v podobě nového šperku. Víme, že nabídka je pestrá, proto jsme se rozhodli vám výběr usnadnit a připravili jsme výčet tří inspirativních trendů letošního roku, které vás určitě nezklamou.

Minimalismus je stále in

Pokud máte doma šperků plné přihrádky, pak víte, že jejich skladování může být často velmi náročné. Levné kousky, které jste zapomněla na umyvadle, rychle ztratí lesk a složité náhrdelníky se do sebe v šuplících vždy zapletou. A pokud jste dokonce někdy přišla pozdě na důležitou večeři či divadelní představení, protože váš sedmiletý klučík nedokázal šestnáct vašich náhrdelníků dostatečně rychle rozmotat, možná už jste uvažovala o tom, že co se týká šperků, méně je někdy více.

S minimalistickými stříbrnými náušnicemi, náramky i prsteny můžete vyrazit kamkoli, navíc je lze vzájemně jednoduše kombinovat a nejsou tak náročné na údržbu. To je asi také důvod, proč jsou v současnosti mezi módními stylisty i blogerkami hitem číslo jedna.

Kombinace zlata a stříbra

Jednou z nejčastějších otázek týkajících se světa šperků je: „Mohu kombinovat zlaté a stříbrné?“ Dříve by bylo odpovědí jasné „ne“, doby se však mění a hitem letošního roku je pravý opak. Pokud se tedy chystáte nosit zlato i stříbro najednou, je nutné dodržet jen několik základních pravidel. Za prvé: všechny šperky, ať už jsou z jakéhokoli kovu, by měly být v podobném stylu. Za druhé: nejlépe kombinace kovů vypadá, pokud vrstvíte klenoty stejného druhu, například k jemným stříbrným náramkům si vezmete jeden zlatý, podobně s náhrdelníky. A za třetí: se snubním či zásnubním prstenem si nedělejte starosti. Ať už je z jakéhokoli materiálu, libovolně k němu můžete nosit i jiné.

Zvířecí motivy

Všichni si myslíme, že zvířátka jsou roztomilá a prostě nelze je neobdivovat. Od soviček, přes slony, až po delfíny a další, šperky s motivem zvířat jsou stále velmi populární. Jedním z nejoblíbenějších symbolů je sova, která je odjakživa znamením moudrosti, poznání, tajemna a ochrany. Klenoty s tímto motivem jsou ideálním darem pro vaše rodinné příslušníky a přátele.

Dalším často vyobrazovaným zvířetem je slon, který je v naší kultuře považován za symbol štěstí. Stříbrný prsten se slonem se tedy může stát skvělým talismanem. Posledním velmi oblíbeným typem těchto šperků jsou kousky s motivy z vodního světa; různé želvičky, delfíni, krabi, chobotnice i mořští koníci, kteří nám připomínají podmořskou planetu plnou tajů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Želví maso

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat