Ručně vyráběné dárky na poslední chvíli. Čím své blízké zaručeně potěšíte

Lámete si hlavu nad tím, čím obdarovat své blízké? Výroba domácí kosmetiky je překvapivě snadná. Navíc přesně víte, jakou péči sobě nebo ostatním dopřejete. Tak probuďte svoje smysly u mangového peelingu nebo kakaového krému!

Sháníte dárky na poslední chvíli? Pořád nemáte jasno v tom, co by vaši blízcí ocenili? Nechte se inspirovat handmade kosmetickými balíčky!

Kakaový tělový krém

Pokud chcete dopřát pleti tu nejlepší péči, zmírnit projevy stárnutí, zjemnit ji a hydratovat, není nic jednoduššího, než si vyrobit pleťové mléko z kakaového másla, které je zdrojem mnoha vitaminů příznivě působících na pokožku.

Budete potřebovat 4 lžíce kakaového másla, 1 lžíci šťávy z aloe vera, 6 lžic saflorového oleje a 10 kapek levandulového oleje.

Ve vodní lázni rozpusťte kakaové máslo a poté k němu přidejte saflorový olej. Ve chvíli, kdy směs roztaje, vyjměte ji z lázně, přidejte aloe vera a dvě minuty šlehejte. Mísu uložte na 11 minut do mrazáku. Poté svůj „polotovar“ vyndejte a opět šlehejte, dokud se nezačne barvit doběla. (Konzistence by měla být nadýchaná.) Nakonec zakápněte levandulovým olejem, ještě dvě minuty šlehejte a hotovou směs přendejte do uzavíratelných nádob. Krém můžete ihned používat.

Mangový peeling

Peeling s mangem odstraňuje z pleti nečistoty a pomáhá i proti nepříjemným pupínkům. Po této proceduře získáte opět bezchybnou a zdravou pleť. A ingredience nutné k přípravě peelingu?

2 polévkové lžíce kokosového oleje, čtvrt najemno nakrájeného nebo namletého manga, 2 až 3 kapky esenciálního oleje dle vašeho výběru a půl hrnku třtinového cukru.

Pokud je kokosový olej příliš tvrdý, nechte ho předem na kamnech nebo na plotýnce lehce povolit. Třtinový cukr smíchejte s kokosovým olejem. Přidejte nakrájené mango, esenciální olej a vše promíchejte tak, aby měla výsledná směs kašovitou konzistenci. Hotový peeling můžete použít na celé tělo a s opatrností i na obličej.

Balzám na rty s citronem

Vaše rty zvláční včelí vosk, osvěžující aroma jim zase dodá citrónový esenciální olej s kousky citrónové kůry.

Pro výrobu tří malých balzámů budete potřebovat 1 lžíci včelího vosku, 1 lžíci kokosového oleje, půl lžíce bambuckého másla, půl lžíce kakaového másla, 12 kapek citronového esenciálního oleje a najemno nastrouhanou bio citronovou kůru.

Včelí vosk, kokosový olej, bambucké a kakaové máslo rozpusťte ve vodní lázni. Do směsi nakapejte esenciální olej a nasypte nastrouhanou kůru z bio citrónu. Důkladně promíchejte, přelijte do nádobek na balzám nebo do plastových obalů od známých čokoládových vajíček a nechte vychladnout.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat