Trápí vás nevzhledný knírek? Takhle se ho jednoduše zbavíte

17.12.2018 | Krása a móda

Také už vás rozčilují tmavé chloupky pod nosem? Existuje řada metod, jak se jich zbavit na delší dobu, nebo dokonce natrvalo. Jaké způsoby jsou nejefektivnější a kolik vás to bude stát?

Laser

Laserová epilace je nejefektivnější metodou, jak se zbavit nevzhledného knírku natrvalo. Laserový paprsek zničí váčky pod pokožkou, ze kterých chloupky vyrůstají, a po pár procedurách už k opětovnému nárůstu nedojde. K úplnému odstranění je potřeba šest až osm návštěv. Bezprostředně po zákroku se nesmí chodit na sluníčko.

Jisté nevýhody však tato metoda má. Jedná se o proces poměrně zdlouhavý a také ne příliš levný. Zásah laserem nelze opakovat častěji, než jednou za měsíc, tudíž může proces epilace trvat i tři čtvrtě roku. Za jedno sezení zaplatíte od 1000 do 2000 korun.

Vosk

Tuhle metodu zná snad už každá žena. Na postižené místo se nanese speciální teplý vosk. Ten se překryje páskou, která se po ztuhnutí rychle strhne a odstraní tak i nežádoucí chloupky. Depilace horkým voskem je poměrně spolehlivá metoda, která odstraní i ty nejjemnější chloupky a vydrží až měsíc. Jde o poměrně rychlou a cenově dostupnou metodu, která se dá praktikovat i v domácím prostředí. Nevýhodou je ale čekání, než chloupky před další depilací dorostou do patřičné délky, která pro efektivní odstranění musí být alespoň 4 milimetry. Po depilaci se může objevit vyrážka. Cena za odstranění knírku pomocí vosku se pohybuje kolem 200 korun.

Depilační krém

Další možností je speciální krém, který se nanese na obličej a nechá působit. Po určité době jej seškrábnete stěrkou nebo omyjete vodou, a to včetně nežádoucího ochlupení. Princip krému spočívá v chemickém rozložení vlasu, takže ho ve výsledku jednoduše spálí. Ten potom odpadne. Je to levná a snadná metoda pro domácí použití, bohužel efekt ale vydrží jen krátce. Navíc riskujete podráždění pokožky chemií obsaženou v krému. Krémy stojí zhruba od 80 do 200 korun.

Tvrdé a silné chloupky

Pokud vás trápí tmavší a jemné chloupky pod nosem, není to nic neobvyklého a lze je pohodlně odstranit třeba pomocí metod, které jsme zde uvedli. Pokud jsou však chloupky tvrdé a nápadně připomínají ty mužské, nebylo by na škodu navštívit lékaře, který zkontroluje, zda je v pořádku hladina vašich hormonů a v případě, že by bylo něco v nepořádku, předepíše vhodnou léčbu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat