Domácí zábaly pro ruce, které jsou zkoušené mrazem

Obvykle jsou to ruce, které o ženě prozradí její zdraví, vitalitu a věk. Pokud doma často uklízíte s pomocí všemožných chemikálií, dost si škodíte. Co vám pomůže k získání sametových dlaní?

Pokožka na rukou patří k nejméně chráněným a nejvíce namáhaným částem těla. Ženy jí většinou nevěnují příliš velkou pozornost, a to je chyba. Škodlivě na ni působí nejen chemikálie z čisticích prostředků, ale taky mýdlo, práce na zahradě, nepříznivé počasí a mnoho dalších vnějších vlivů. Při pohledu na svoje ruce souhlasně kývete hlavou? Nezoufejte, nápravu můžete nalézt v pohodlí svého domova!

Síla medu

V péči o ruce je vhodné začít nočním zábalem. K němu vám poslouží pouze dvě ingredience. Tou první je med, druhou rostlinný olej (olivový, rýžový nebo slunečnicový). Platí, že čím kvalitnější, tím lepší. Nutno dodat, že olej i med jsou doslova darem pro pokožku. Chrání před nepříznivým počasím, jako je vítr, déšť, vysoké teploty nebo naopak mráz. Po jejich aplikaci navíc nehrozí téměř žádná alergická reakce. Takže, jak na to?

Lžíci oleje důkladně smíchejte s jednou lžící medu a výslednou směsí si promastěte ruce. Na ně si navlékněte bavlněné rukavice a nechte působit přes noc. Už po prvním zábalu budou vaše ruce jemnější, přesto je ideální aplikovat tuto ozdravnou kúru alespoň třikrát týdně a aktuálně teď v zimě i čtyřikrát. Pokud máte obavy, zda u vás med nebo olej nevyvolá alergickou reakci, pro začátek směsí potřete jen malé místo na hřbetu ruky.

Heřmánkový krém

Hlavně na podzim a v zimě potřebují vaše ruce dostatek výživy. Když jim dodáte ty správné vitaminy a minerály, ochráníte je nejen před nepříznivými vlivy počasí, ale také před saponáty a čisticími prostředky. Zaslouží si být hýčkány! Třeba i heřmánkovým krémem.

Pro přípravu si obstarejte 50 gramů kakaového másla, 50 gramů bambuckého másla, 100 gramů kokosového oleje, jednu lžíci extra panenského olivového oleje, odvar nebo raději tinkturu z heřmánku a kelímek na krém.

Bambucké a kakaové máslo rozpusťte ve vodní lázni a přidejte oleje. Dokonale promíchanou směs odstavte a nechte chvíli odležet. Přidejte tinkturu heřmánku, a chcete-li, tak i esenciální olej dle vašeho výběru. Jestliže se vám krém zdá příliš mastný, stačí ho dát na deset minut do lednice, následně deset minut šlehat a pak ho opět na pár minut nechat vychladit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
12 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat