Kudrny jako požehnání i prokletí. Jak o ně pečovat, aby byly ozdobou

06.02.2019 | Krása a móda

Kudrnaté a vlnité vlasy jsou bezesporu krásné a sní o nich mnoho žen, kterým se vlasy ne a ne zvlnit. Ženy, které se jimi však naopak pyšnit mohou, vám kolikrát povědí, že péče o ně není žádný med. Kudrnaté vlasy jsou totiž nepoddajné, nepředvídatelné, náročné na styling a jsou často suché. Jak o ně tedy pečovat?

Na kartáč zapomeňte

Při vhodné volbě šamponu a ostatních vlasových produktů lze docílit toho, že vlasy vydrží bez mytí klidně i týden. Tím poté zamezíme tomu, aby se konečky vlasů vysušovaly a lámaly. Obecně se snažte používat co nejméně prostředků najednou, které lokny jenom zatěžují a vlasy poté působí splihlým dojmem.

Po mytí vlasy nikdy netřete ručníkem ani je nefénujte na vysoké teploty. Pokud vám i přes aplikaci masky či kondicionéru nejde vlasy rozčesat, je dost pravděpodobné, že používáte nevhodný hřeben. Zapomeňte na kartáč a pořiďte si dřevěný hřeben s širokými zuby, který vlasy pomůže jen lehce rozčesat.

Správná regenerace

Pokud se vám po pár dnech vlasy zdají mdlé a unavené, zkuste zvolit hydratační spreje, které vlasy ochraňují před nadměrným vysycháním a které jsou speciálně navrženy pro ochranu a regeneraci vlnitých vlasů. Většinou je vhodné je aplikovat ráno na suché vlasy.

Pomáhá také, když si budete na noc svazovat vlasy do copů. Nejprve svažte vlasy z horní a postranní části a poté z části dolní. Ráno vlasy jen prohrábněte prsty a můžete vyrazit ven.

Nebojte se kadeřníka

Správný sestřih je pro majitelky kudrnatých vlasů stěžejní. Je vhodné je pravidelně sestříhávat a prostříhávat, aby byly vlasy odlehčené a vlnitá struktura viditelnější.

U střihu je také důležité věnovat zvýšenou pozornost směru růstu, vyhnete se tak nekontrolovatelnému vlnění. Každý zkušený kadeřník by však toto měl vědět, svěřte se tedy raději do rukou odborníků.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat