Mléko, micelární voda, gel, nebo olej? Vyznejte se v odličovadlech

10.03.2019 | Krása a móda

Pro suchou nebo mastnou pleť, proti akné, na voděodolný make-up, hloubkově čisticí… U regálů s odličovací kosmetikou se mnoho žen cítí jako Alenka v říši divů. Kupují přípravky, které zaručují zázraky na počkání a nakonec skončí s plnou skříní nevyhovující nebo nefunkční kosmetiky.

Na co se tedy zaměřit při výběru odličovače?

Gel a pěna

Tyto dva typy odličovačů potřebují ke svému správnému fungování vodu. Gel nebo pěnu nanesete na mokrý obličej, napěníte, obličej důkladně umyjete a opláchnete. Z toho důvodu jsou tyto prostředky vhodné především pro ženy s mastnější pokožkou. Společně s make-upem odstraníte i přebytek mazu a obličej bude čistý a matný.

Mléko

Odličovací mléka jsou na rozdíl od gelů a pěny určené lidem se suchou pokožkou obličeje. Mléko šetrně odstraní líčení, obličej hydratuje, vyživí a lehce promastí. Odličovací mléko vmasírujte do pleti a zbytky odstraňte vatovým tamponkem. Vaše pleť bude sametově jemná a navíc má mléko schopnost redukovat malé vrásky.

Micelární voda

Micelární voda má poměrně slušnou odličovací schopnost. Při jejím používání buďte ale opatrné. Přesto, že etikety uvádějí vhodnost pro všechny typy pleti, včetně té citlivé, nemusí být při dlouhodobém používání pro pokožku vašeho obličeje prospěšná. Micely, které jsou součástí těchto odličovačů, nejsou totiž nic jiného, než tenzidy v oleji. Tenzidy se používají jako účinná rozpouštěcí látka, která se přidává také do saponátů, pracích prostředků atd. Při dlouhodobém užívání může micelární voda vaši pleť vysušovat a dráždit.

Oleje

Odličovací oleje jsou zejména v zimě vhodnou volbou pro všechny typy pleti, včetně té mastné. Olej pokožku vyživí a zvláční, přitom šetrně a účinně odstraní všechen make-up, bez zbytečného drhnutí. Olej je vhodný i pro zralou pleť, které navrací pružnost a zmírňuje viditelnost drobných vrásek. Nejen v zimě však oceníte schopnost zvláčnění, které oleje skrývají. V létě, kdy je naše pleť vysušována slunečními paprsky, zažehná pocit suché a palčivé pokožky. Pokud jste citlivé na chemické složky, které kosmetika obsahuje, sáhněte po panenském olivovém oleji do vlastní spíže. Funguje zrovna tak skvěle, jako ten z drogerie a nehrozí alergické reakce.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat