Nožky jako ze žurnálu. Začněte s přípravami na léto už teď

31.03.2019 | Krása a móda

Venku se pomalu otepluje a vy už se možná začínáte poohlížet po nějakých pěkných, letních botách, které by daly vyniknout vaší dokonalé pedikúře. Ale aby nohy vypadaly skutečně dobře, je třeba jim věnovat trochu více času, než jedno sezení v salonu před nazutím nových sandálků.

Dopřejte nohám lázeň

Po zimě jsou nohy z těžkých a často neprodyšných bot unavené a zrohovatělé. Tvrdé vrstvy je třeba se zbavit. Nejlépe toho docílíte pravidelnými lázněmi v teplé vodě s přípravkem mořské soli, která kůži dokonale změkčí. Její odstranění bude pak mnohem snazší. Sůl se také postará o zničení veškerých zárodků plísní a navrátí nehtům světlou, zdravou barvu. Koupel nohou si dopřávejte klidně dvakrát týdně.

Hydratujte

Nejen po koupeli, i když po té obzvlášť, nezapomínejte na hydrataci pokožky. Mažte ji mastnějšími krémy, ideálně než půjdete spát a na pořádně zvláčněnou pokožku navlékněte bavlněné ponožky. Jedině tak docílíte maximální hydratace a výsledek bude dokonalý.

Vyživujte

K docílení krásných a zdravých nehtů nestačí pouze vnější péče. Je třeba vyživit je také zevnitř. Doplňte vitaminy skupiny B, vitaminy C, E, D a A. Z minerálů vápník, zinek, železo, hořčík. Nemusíte ale nutně polykat pilulky. Krásných nehtů lze docílit i vyváženou a kvalitní stravou, zejména listovou, ale i ostatní zeleninou, mléčnými výrobky, vejci, libovým masem a droždím.

Dotaženo k dokonalosti

Když se vaše pokožka vrátí do normálu, po tvrdých a popraskaných patách už nejsou ani památky, můžete přistoupit ke konečnému zkrášlení. Do té doby, než budou nohy po zimě skutečně „zdravé“, není vhodné zatěžovat nehty zbytečným lakováním a dále je tak nadměrně vysušovat. Zdravé a pěstěné nožky však dodatečné zkrášlení v pohodě zvládnou. Mnohem vhodnější než laky, jsou přírodní oleje, které dodají nehtům lesk, zajistí jejich pružnost a eliminují lámavost a třepení.

Nyní už vám nic nebrání vklouznout při první příležitosti do oblíbených sandálků a vystavit své pěstěné nohy světu na odiv.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat