Obličejové spreje a mlhy: Pokožka vám za ně poděkuje

Obličejové spreje a mlhy jistojistě poskytují osvěžení nejen v teplejším počasí, nicméně pro pleť toho dělají mnohem víc. Dopřejte si i vy během dne wellness proceduru v lahvičce. Proč vám za to vaše pokožka poděkuje?

I když ráno používáte hydratační krém, pokožka v průběhu dne vodu ztrácí, někdy dokonce v závislosti na klimatu mnohem rychleji než obvykle. Proto je pravidelná rehydratace mimořádně důležitá pro udržení zdravé a hebké pokožky. Není totiž tajemstvím, že když kůže dosáhne vyprahlého stavu, vypadá unaveně, staře a matně. A samozřejmě se tak obvykle stává v tu nejméně vhodnou chvíli, například přesně v poledne, kdy není čas na odlíčení, hydrataci a opětovné nanesení make-upu. V takových případech se osvědčuje použití dobrých obličejových mlh a sprejů.

Posilující vodopád uprostřed dne

Mikro kapičky jsou navrženy tak, aby se usadily na tváři a rychle jí dopřály vlhkou zpruhu, aniž by narušily líčení. Odborníci dokonce tvrdí, že se při použití mlh hydratace pleti zvýší až o 60 procent. Sluší se však uvést, že uvedené kosmetické vychytávky jsou mnohem více než jen „obyčejná voda“. Pokud svůj obličej postříkáte, zchladíte se, nebo v sobě probudíte ztracenou energii. Taková vodní sprcha totiž ve vydýchané kanceláři nebo přeplněném metru funguje jako gejzír optimismu. (Zvlášť když je vychlazená z lednice.)

Čemu se radši vyhýbat?

Co se týče konkrétního složení dobrých obličejových sprejů, většinou se jedná o látky vázající vlhkost, jako je například glycerin nebo kyselina hyaluronová, stejně jako další prospěšné „posilovače“. Za všechny jmenujme opěvovanou růžovou vodu. Jediné pravidlo, které je třeba s nákupem toho správného produktu ctít, je vyhýbání se přítomnosti alkoholu. Výrobek, který jej obsahuje, nechte na pultě obchodu. Alkohol totiž pleť dále vysušuje. A co takový obličejový postřik udělá s vaší psychikou? I tohle je bonus navíc!

Duševní faktor

I když jsou tyto elixíry určeny k rehydrataci a posílení buněk, mohou také pomoci dobít vaši mysl. Přivření očí a jemně zamlžování pleti se jeví jako lázeňský postup, mnoho vůní má také terapeutické účinky. Konkrétně citrusy působí svěže a povzbudivě. Z nabídky obličejových sprejů a mlh si tak určitě vyberte tu pravou. K dostání jsou i takové, které chrání pokožku před modrým světlem telefonů či zářením počítačových monitorů. Jiné zase zklidňují podrážděnou pleť.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat